2019 6.Gün Ramazan Menüsü - İftar Sofrası

Ramazan ayı boyunca elimden geldiğince her bütçeye uyan menüler hazırlamaya çalışıyorum yorumlarınızı da bekliyorum bu konuda, çalışan kadınlar, öğrenciler ve çocukları olan aileler varsa her gün daha çok onlara yönelik pratik az zaman alan ve kolay tarifler bu ramazan sofralarda olsun istedim.

Cafeler de oturan bizim çocuklarımız ramazanı sevdiremedik-lerimiz. Ramazanı aşılamadığımız dır. Ramazanı anlatamadığımız. Ramazanı gerçek anlamı ile yaşayamadığımız yaşatamadığımız içindir. 

Bu yüzden çocuklarımız belki şimdi bizim dizimizin dibinde ama yarın okul hayatı boyunca ve sonrasında ve bizimde ebedi olarak hayatta kalmayacağımıza göre bir şeyler kazandırmak istiyorsak en doğru zaman şimdiki zamandır.

İftara özel menüler yaparken öncelik çocukların... Soframda 4 öğrenci var hepsinin gönlünü görmek bana kalıyor, eeee hali ile düşünün ki ne kadar bereketli bir sofrada iftar yapabiliyorum dua ve biraz gevezelik yapan çocuklarla bol dualı sofralarda olmak çok güzel bir duygu hali ile. Buyurun günün iftar menüsüne.


2019. 6 gün iftar menüsü:

Güzel bir tarhana çorbası var çorba her zaman yapmıyorum ama havalar soğuyunca hemen hazıra konmak gerek bazen. Tarhana çorbası et suyuna hazırladım tarif için TIKLAYIN:

Tencerede peynirli börek yaptım yemekler fazla yapınca tüketilmiyor o yüzden 24 cm tencere yeterli oldu kalabalık olanlar 1 adet yufka ilave ederek iç malzemesine de ekleme yaparak büyük boy tencerede yapabilirsiniz. Kaşarlı ve beyaz peynirli tencerede börek en pratik böreklerden bir tanesi. 

Tencerede peynirli börek için gerekli malzemeler:

2 yaprak taze yufka
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
1 kase eski kaşar ve beyaz peynir yarı yarıya
Yarım demet maydanoz
1,5 su
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Beyaz peyniri elinizle ufalayın kaşarı rendeleyin maydanozu doğrayın hepsini iyice karıştırın iç harç hazır.

Yufkaları ortadan ikiye kesin

Su ve sıvı yağını bir kasede karıştırın ve yufkaya sürün ardından iç harçtan gezdirerek yerleştirin sonrasında rulo yapın.

Diğer üç parçaya da aynı işlemi yapın ve ardından tencereye sıra sıra yerleştirin.

Ardından üzerine 1,5 bardak suyu dökün ve 10 dakika bekleyin.

Ardından suyunu süzdürün ve üzerine sıvı yağını gezdirin.

Kısık ateşte çevirerek pişirin, kenar kısımlarından kontrol edebilirsiniz.

Servis tabağı ile tencereye ters yüz edin ve alt tarafı da pişince servis tabağına alın servise hazır

Mevsim salatası ile günün menüsü hazır.

Bahçeden güzel mis gibi kokusu üstünde yenidünya.

Tatlı olarak sütlü nefis bir güllaç yapabilirsiniz ev yapımı gül suyu ile servis önerimiz var yapmak isteyenlere.

Güllaç da dahil 1,5 saat hazır oluyor güllaç kalabalık misafir alacak olanlar için çok bereketli oluyor. sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar