Ramazanın vazgeçilmezi güllacı çikolatalı denediniz mi? Çikolatalı güllaç tarifi

Ramazan ayında ayrı bir önem taşıyan güllacın tarihi saray mutfağına dayanan güllaç börek ve bir çok farklı tarifi var ama bu tarifi ayrı bir seveceksiniz! Çikolatalı güllaç tarifi denediniz mi?

Güllaç tarihi 15. Yüzyılda Osmanlı dönemi mutfağına uzanan bir tarihi var. Güllaç gül suyu ile lezzet katıldığı için zamanla güllaç adını almış.

Güllaca ilk olarak sütlü aş denildiğini biliyor muydunuz? Mısır nişastasından yapılan güllaç en çok ramazan ayı içinde tüketiliyor, börek ve farklı lezzetlere zamanla dönüşen güllaç favoriniz olacak yeni bir tarifini paylaşmak istiyorum.

Ramazanın 10. Günü bugün bilmediğim yanlışlar varmış güllaç için yapıldığı andan itibaren 24 saatte bitirilmesi gerekiyor bunu öğrendikten sonra porsiyonluk yapıyorum veya çok yaptığımda komşulara da ikram ediyordum ama 2 gün içinde ancak bitirebiliyorduk. Artık bu hatayı yapmam zararın neresinden dönersek o kardır.

Ramazanın çok sevilen lezzetini farklı bir el atacağız. Bugünkü güllaç çikolata soslu olarak hazırlıyoruz evet evet, çikolatalı ve porsiyonluk lezzeti nefis, çikolatalı sevenler burada mı?
Ramazan ayı boyunca kendiniz ve misafirleriniz için farklı bir tatlı olabilir bu yapması sadece 15 dakika sürdü çok zahmetsiz ve pratik tatlı arayanlar buraya.

Çikolatalı güllaç için gerekli malzemeler:
6 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
25 gr kakao
1 paket vanilya veya bir adet vanilya çubuğu
Servis önerisi: rendelenmiş çikolata, veya çikolatalı dondurma

Ön hazırlık:
Kupları veya kaseye de koyabilirsiniz hazırlayın, soslayacağınız büyük boy bir tepsi ve güllaç yapraklarını hazır edin.

Hazırlanışı:

Sütü, şekeri, kakao ve vanilyayı tencere alın.

Karıştırarak kaynama noktasından öncesine gelene kadar sütü ısıtın ılıktan sıcak kaynamadan ocak alın.

Hemen bekletmeden 1 çay bardağına yakın çikolatalı güllacın sosundan 1 çay bardağına yakın alın ve güllaç yapraklarını üzerine her yerine gelecek şekilde dökün.

Hiç beklemeden hemen bir kenarından kıvırın sonrasında gül şeklini verin ve kuplara veya kaselere alın.

Tüm yaprakları yaptıktan sonra geriye kalan sosu güllaçların üstüne eşit miktarda dökün hepsi bu kadar.

Servis yaparken üzerine dondurma veya çikolata rendesi ile çikolatalı güllacımız hazır bile afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar