Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi - Mevsimin Gözdesi Kabak

Mevsimin artık bitmeyecek yaz boyunca bol tüketilecek kabak ile harika bir lezzet oluyor gün sofraları için, akşam yemekleriniz için cacık yerine iyi bir alternatif hazırlaması sadece 10 dakika süren tarif zahmetsiz ve pratik tarifler listesinde ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu kabak salatası için gerekli malzemeler:

3 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı mayonez
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı ceviz
Tuz

Yoğurtlu kabak salatası hazırlanışı:

Kabakları yıkayın soymak isterseniz soyun ben soymadım rendenin büyük gözünden rendeleyin.

Tavada çok az sotelemeniz yeterli olacaktır yumuşayana kadar zeytinyağ da çok az tuz ilave ederek pişirin. Soğumaya alın. 

NOT: kabağı tam ayarında pişirmeniz gerek sulanmadan ocaktan alın kabak çok çabuk soteleniyor fazla pişerse sulanır bu aşamada kabakları başından ayrılmamanız gerek.

Sos malzemelerini dereotu hariç hepsini güzelce bir kasede çırpın.

Soguyan kabakları ve dereotunu sosa ekleyin iyice karıştırın servise hazır.

Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar