Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi - Mevsimin Gözdesi Kabak
Mevsimin artık bitmeyecek yaz boyunca bol tüketilecek kabak ile harika bir lezzet oluyor gün sofraları için, akşam yemekleriniz için cacık yerine iyi bir alternatif hazırlaması sadece 10 dakika süren tarif zahmetsiz ve pratik tarifler listesinde ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu kabak salatası için gerekli malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı mayonez
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı ceviz
Tuz
Yoğurtlu kabak salatası hazırlanışı:
Kabakları yıkayın soymak isterseniz soyun ben soymadım rendenin büyük gözünden rendeleyin.
Tavada
çok az sotelemeniz yeterli olacaktır yumuşayana kadar zeytinyağ da çok az tuz
ilave ederek pişirin. Soğumaya alın.
NOT: kabağı tam ayarında pişirmeniz gerek sulanmadan ocaktan alın kabak çok çabuk soteleniyor fazla pişerse sulanır bu aşamada kabakları başından ayrılmamanız gerek.
NOT: kabağı tam ayarında pişirmeniz gerek sulanmadan ocaktan alın kabak çok çabuk soteleniyor fazla pişerse sulanır bu aşamada kabakları başından ayrılmamanız gerek.
Sos malzemelerini dereotu hariç hepsini güzelce bir kasede
çırpın.
Soguyan kabakları ve dereotunu sosa ekleyin iyice karıştırın
servise hazır.
Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder