2019 3. gün iftar menüsü - Ramazana özel tarifler

Ramazan menüleri bu yıl içinde pek hatırlayamıyorum öyle derleme toplama menüleri de çok benimseyemiyorum mevsim farklılaşıyor buna göre de soframızdaki sebze ve meyveler de farklılık gösteriyor buda her mevsim ne varsa tüketmek değil mevsiminde ne varsa onunla hazırlamak yemeklerimizi mevsimi gelen iki lezzet var bugün soframızda.

 Ramazan menülerini fırsat buldukça paylaşacağım inşaALLAH.

2019 yılı için ilk iftar menüsü hazırladım mevsim sebzeleri ile iki tarifte kalmayı düşünüyorum bu yıl çünkü yemekler dökülüp israf olunmaması ve taze olarak yemek tüketmek istiyorsak ramazan bilinci içinde yeme içmeye ayrı bir pencereden bakmamız gerek buda şu demek biz bu dünyaya sadece yemek yemek ve sadece nefsimizi doyurmaya gelmediğim-izdir.

Hali ile saatlerce oruç ağız ne bedenimize nede iftar sonrası midemize ekstra bir yorgunluk katmaya gerek yoktur tamamen mevsiminde olan az sade ve iki çeşit yemek yaparak ailemizi ve kendimize bu ramazan bir iyilik yapalım ve fuzuli olan alışkanlıklarımızdan kurtulmak için güzel bir adım atalım.
2019 yılı için tam mevsiminde oldukça pratik bir iftar menüsü arzu edenlere sürçü lisan ettiysek de affola.... Bu arada.

2019 Ramazan menüsü:

Bakla mevsimi bitmek üzere görünse de iç bakla yemek için güzel bir zaman bazı bölgeler daha yeni hasatının başladığını belirtelim.

İç baklalı pilav tarifi için  TIKLAYIN:

Mevsimi gelen sofralarımızda yaz boyunca farklı türlerinden çok ça tüketilen kabak dolması ama bu biraz daha lezzetli bir yemek şıhıl mahşi adından anlaşıldığı gibi Suriye yanı Arap mutfağına ait bir yapmak isteyenler tarif için TIKLAYIN:

Ev yapımı çikolatalı puding ve mevsiminde olan çileklerle özgün bir lezzet yaptım tatlı olarak uzun zamandır hazır gıdaları alternatif bulduklarım ile yerini değiştiriyorum artık hazır puding muhallebi vs bunları kullanmıyorum çünkü.

Çilekli kup tarifi:
8 kişilik:
1 paket burçak bisküvi
4 su bardağı süt
1 çay bardağı dolusu şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 kase çilek

Ayrıca 8 adet üstü için
Hazırlanışı:
Çilekleri yıkayın dilimleyin, bisküvileri robottan çekin kaselere bölün.

Çilekleri dilimlerini kaselere oturtun ve en son olarak puding hazırlayın.

Tüm malzemeleri tere yağı da dahil olmak üzere tencereye alın orta hararetli ocakta karıştırarak pişirin biraz kıvam akıcı oluyor istediğimizde bu zaten.

Pişmeye başladıktan sonra 3 dakika daha kısık ateşte pişirin karıştırmayı bırakmadan.

Ardından tüm kuplara eşit şekilde pudingleri dökün 1 kaşık ayırdım çilekleri süslemek için.

Hiç beklemeden çilekleri pudinge batırıp sıcak olarak yerleştirin sonrasında oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerlerine streç çekin ve 1 saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır iftar sofrası için çocukların teravihten geldikten sonra süper mutlu olacakları bir tarif.

Ramazanın tüm bereketi üzerimize olsun sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar