2019 3. gün iftar menüsü - Ramazana özel tarifler
Ramazan menüleri bu yıl içinde pek hatırlayamıyorum öyle
derleme toplama menüleri de çok benimseyemiyorum mevsim farklılaşıyor buna
göre de soframızdaki sebze ve meyveler de farklılık gösteriyor buda her mevsim ne varsa tüketmek değil mevsiminde ne varsa onunla hazırlamak yemeklerimizi mevsimi gelen iki lezzet var bugün soframızda.
Ramazan menülerini fırsat
buldukça paylaşacağım inşaALLAH.
2019 yılı için ilk iftar menüsü hazırladım mevsim sebzeleri
ile iki tarifte kalmayı düşünüyorum bu yıl çünkü yemekler dökülüp israf
olunmaması ve taze olarak yemek tüketmek istiyorsak ramazan bilinci içinde yeme
içmeye ayrı bir pencereden bakmamız gerek buda şu demek biz bu dünyaya sadece
yemek yemek ve sadece nefsimizi doyurmaya gelmediğim-izdir.
Hali ile saatlerce oruç ağız ne bedenimize nede iftar
sonrası midemize ekstra bir yorgunluk katmaya gerek yoktur tamamen mevsiminde
olan az sade ve iki çeşit yemek yaparak ailemizi ve kendimize bu ramazan bir
iyilik yapalım ve fuzuli olan alışkanlıklarımızdan kurtulmak için güzel bir adım
atalım.
2019 yılı için tam mevsiminde oldukça pratik bir iftar
menüsü arzu edenlere sürçü lisan ettiysek de affola.... Bu arada.
2019 Ramazan menüsü:
2019 Ramazan menüsü:
Bakla mevsimi bitmek üzere görünse de iç bakla yemek için
güzel bir zaman bazı bölgeler daha yeni hasatının başladığını belirtelim.
İç baklalı pilav tarifi için TIKLAYIN:
Mevsimi gelen sofralarımızda yaz boyunca farklı türlerinden
çok ça tüketilen kabak dolması ama bu biraz daha lezzetli bir yemek şıhıl mahşi
adından anlaşıldığı gibi Suriye yanı Arap mutfağına ait bir yapmak isteyenler
tarif için TIKLAYIN:
Ev yapımı çikolatalı puding ve mevsiminde olan çileklerle
özgün bir lezzet yaptım tatlı olarak uzun zamandır hazır gıdaları alternatif
bulduklarım ile yerini değiştiriyorum artık hazır puding muhallebi vs bunları
kullanmıyorum çünkü.
Çilekli kup tarifi:
8 kişilik:
1 paket burçak bisküvi
4 su bardağı süt
1 çay bardağı dolusu şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 kase çilek
Ayrıca 8 adet üstü için
Hazırlanışı:
Çilekleri yıkayın dilimleyin, bisküvileri robottan çekin
kaselere bölün.
Çilekleri dilimlerini kaselere oturtun ve en son olarak
puding hazırlayın.
Tüm malzemeleri tere yağı da dahil olmak üzere tencereye alın
orta hararetli ocakta karıştırarak pişirin biraz kıvam akıcı oluyor
istediğimizde bu zaten.
Pişmeye başladıktan sonra 3 dakika daha kısık ateşte pişirin
karıştırmayı bırakmadan.
Ardından tüm kuplara eşit şekilde pudingleri dökün 1 kaşık
ayırdım çilekleri süslemek için.
Hiç beklemeden çilekleri pudinge batırıp sıcak olarak
yerleştirin sonrasında oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerlerine streç çekin ve 1 saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır iftar sofrası için
çocukların teravihten geldikten sonra süper mutlu olacakları bir tarif.
Ramazanın tüm bereketi üzerimize olsun sofranızdan
sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder