Elmalı Kek Tarifi - Bol tarçınlı elmalı kek tarifi


Ramazan ayı boyunca mide rahatsızlığından dolayı her gece ara öğün olarak elma tüketiyorum ama elma alma işini biraz abartmışım sanırım bol ve bolca almışım. 

Elmaları bitiremeyince ya kurabiye yapayım akşam çayın yanına şöyle bol tarçınlı yada turta, ya kek siz olsanız ne yapardınız? 

Kek kazandı bol tarçınlı, az şekerli, bol elmalı kek oldu, mis gibi bir tarif oldu biraz doğaçlama yaptım.

Tam buğday unu ile yaptığımı daha önce paylaşmıştım. Yaptığım kekler, kurabiyeler, muhallebi, soslar, mantılar, börekler vs vs, yaptığım tatlı ve tuzlular da ki renk değişikliği tam buğday unundaki nefis renkten geldiğini hatırlatayım tek dilim yetiyor doyurucu ve besleyici tarifler var artık mutfağımda.

Tam buğday unundan yapınca inanılmaz bir renk farklılığı var ortada arzu edenler pastalık un kullanabilir tabi.

Elmalı kek yapacaklar oda ısında malzemeler kullanmaya özen gösterin lütfen.

Elmalı kek için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yarı yarı ya su ve sıvı yağ
3 su bardağı un 1 kaşık eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için: 3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın

Fırını çalıştırın elmalı keki yaparken ancak ısınır.

Ön hazırlık: elmaları yıkayın kabuklu olarak ne çok ince nede kalın dilimleyin elmaların aynı büyüklükte olması daha iyi olur ve tatlı elma olması gerek tabii elmalı kekin güzel olması için sulu ve tatlı elmaları tercih edin.

Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı 2 dakika çırpın, süt ve sıvı yağını ilave edin 1 dakika daha çırpın mikser ile ardından unu, kabartma tozunu, vanilya ve tarçını ilave edin 2 dakika daha mikserde çırpın ve yağlanmış fırın tepsisine dökün üzerine arzu ettiğiniz gibi elmaları yerleştirin ve üzerine tarçını eleyerek gezdirin 180 derece fırında üstü altı pişene kadar 35 dakika gibi pişti fırın değişiklik gösterir kesinlikle.

Soğuyunca dilimleyin servis yapın iftar sonrası tam not aldı benim tarifim.

Komşuya hop gitti tabi tarçın ve elma uyumu nefis elma yaz kış bulunmasından dolayı dört mevsim boyunca yapılabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar