Elmalı Kek Tarifi - Bol tarçınlı elmalı kek tarifi
Ramazan ayı boyunca mide rahatsızlığından dolayı her gece
ara öğün olarak elma tüketiyorum ama elma alma işini biraz abartmışım sanırım
bol ve bolca almışım.
Elmaları bitiremeyince ya kurabiye yapayım akşam çayın
yanına şöyle bol tarçınlı yada turta, ya kek siz olsanız ne yapardınız?
Kek kazandı
bol tarçınlı, az şekerli, bol elmalı kek oldu, mis gibi bir tarif oldu biraz
doğaçlama yaptım.
Tam buğday unu ile yaptığımı daha önce paylaşmıştım. Yaptığım
kekler, kurabiyeler, muhallebi, soslar, mantılar, börekler vs vs, yaptığım tatlı
ve tuzlular da ki renk değişikliği tam buğday unundaki nefis renkten geldiğini
hatırlatayım tek dilim yetiyor doyurucu ve besleyici tarifler var artık
mutfağımda.
Tam buğday unundan yapınca inanılmaz bir renk farklılığı var
ortada arzu edenler pastalık un kullanabilir tabi.
Elmalı kek yapacaklar oda ısında malzemeler kullanmaya özen
gösterin lütfen.
Elmalı kek için gerekli malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yarı yarı ya su ve sıvı yağ
3 su bardağı un 1 kaşık eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: 3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Fırını çalıştırın elmalı keki yaparken ancak ısınır.
Ön hazırlık: elmaları yıkayın kabuklu olarak ne çok ince
nede kalın dilimleyin elmaların aynı büyüklükte olması daha iyi olur ve tatlı
elma olması gerek tabii elmalı kekin güzel olması için sulu ve tatlı elmaları tercih edin.
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı 2 dakika çırpın, süt ve sıvı yağını ilave
edin 1 dakika daha çırpın mikser ile ardından unu, kabartma tozunu, vanilya ve
tarçını ilave edin 2 dakika daha mikserde çırpın ve yağlanmış fırın tepsisine
dökün üzerine arzu ettiğiniz gibi elmaları yerleştirin ve üzerine tarçını
eleyerek gezdirin 180 derece fırında üstü altı pişene kadar 35 dakika gibi
pişti fırın değişiklik gösterir kesinlikle.
Soğuyunca dilimleyin servis yapın iftar sonrası tam not aldı
benim tarifim.
Komşuya hop gitti tabi tarçın ve elma uyumu nefis elma yaz
kış bulunmasından dolayı dört mevsim boyunca yapılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder