Çilekli Kek Tarifi - Mevsimin Gözdesi Çilek Kek

Çilek bu mevsimde en çok tüketilen meyvelerden en popüleri. Çilekten reçel yapmak isteyenlere elinizi çabuk tutun tam mevsimi.

Şekeri yine tam ölçü kullanmadım bunu altını çiziyim hemen tariflerde azar azar, azaltabilirsiniz şekeri çocuklar içinde bir kaç tariften sonra alışıyorlar.

Üzerine pudra şekerini sadece görsel için kullandım. Hadi bakalım güzel ev yapımı güzel bir mevsim keki yapmaya.

Not:Tam buğday unu kullanıyorum değirmen unu kek rengindeki koyuluk bundan

Kullandığım çay bardakları küçük boy değil orta boy:

Çilekli kek için gerekli malzemeler:
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 fincan su
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
2,su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao

Çelikler için: 2 çorba kaşığı nişaşta buğday mısır fark etmez
1 kase doğranmış çilek

Üzeri için: pudra şekeri.

Çilekli kek hazırlanışı:

Yumurtaları tuz ile bir miktar çırpın, üzerine şekeri ilave edin 2 dakika mikserde çırpın.

Üzerine sütü, sıvı yağını, suyu ilave edin 1 dakika daha çırpın.

Karbonatın üzerine limonu sıkın şöyle bir kabarsın karıştırın sonrasında ilave edin.

Unu azar azar ilave edin yarım su bardağı kadarını eklemeyin.

Bu aşamada kase kek hamurundan ayırın.

Geriye kalan unu ekleyin karıştırın.

Ayırdığımız 1 kase kek harcına kakaoyu ekleyin güzelce karıştırın.

Ayrı bir kapta çileklerle nişastayı buluşturun iyice harmanlayın çileklerin her tarafına nişasta buluşturun.

Ardından kek harcıyla buluşturup spatula yardımı ile iyice karıştırın.

Kalıp sıza kalmış ben borcam kullandım.

Yağlanmış kek kalıbına ilave edin spatula ile düzeltin.

Üzerine kakaolu kek harcını ekleyip kürdanla gezdirin ve ısınmış 170% derece fırında 35 dakikada pişti fırınım tam ayarında ısınmıştı.

Soğuduktan sonra dilimleyip servise hazır arzu edenler pudra şekeri ile servis yapabilirler. Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar