Bayram için bayatlamayan sıvı yağlı tuzlu kurabiye tarifi
Bayram geliyor bu tarifi hemen paylaşmak istiyorum öyle
uzadı uzadıya malzeme listesi yok az malzemeli süper bir tuzlu kurabiye tarifi.
Ramazanda kendimizi çok yormadan ibadetlerimizi aksatmayacak tarifler yapmamız
çok daha önemli değil mi? Tuzlu kurabiyeyi hazırladım ben ramazanda da kullanmak
için yaptım öncesinden.
Neden mi? Bu tarif bayatlamıyor ve tabii buda benim
işime geldi ramazan ayı sonuna doğru diğer tariflerde ekleyeceğim yanına.
Ramazan bayramı için bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi
arayanlar buyursun:
Bayram için bayatlamayan en doğalı ve en sadesinden lezzetli
ve kolay bir tuzlu kurabiye tarifi ile geldim. Tarifi neden tercih etmeliyiz
öncelikle onu belirtmek istiyorum. 3 yıldır ben margarin, şeker, ve un ile ilgili mutfakta reform
yapmıştım bunu zaman buldukça anlatıyorum.
Margarin siz tarifler var artık mutfağımda sizlerle yapmak
isterseniz işte çok güzel bayatlamayan 3 ay garantili en az, cam kavanozlarda
sıfır kapak kullanarak muhafaza ediyoruz.
Bayramda tatlı tuzlu ve yöresel tatlılarımız ve yemeklerimiz
mutfaklarda yerini alıyor, herkes yöresine göre değişiklik gösteriyor ama bu
tarif hepimizin evinde ikramlık olarak yapılacak bir tarif, bozulmaz, kokmaz tazeliğini
korur. Kalabalık misafirlerim geldiğinde bu tarifi çok yapıyorum çok beğenilen
bir tarif.
Sıvı yağlı tuzlu kurabiye için gerekli
malzemeler:
2 su bardağı su
2 kaşık tuz
2 su bardağı zeytin yağ
2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
12 bardak kadar un
Üzeri için:
Susam çörek otu
Sıvı yağlı tuzlu kurabiye hazırlanışı:
Zeytinyağı, sıvı yağ, su, yumurtaların sarısı içine beyazı
üzerine ayırın ve tuzu ilave edin elinizle iyice karıştırın.
Üzerine unun 5 bardağını ekleyin ve kabartma tozlarını ilave
edin iyice karıştırın.
Ardından geriye kalan unu ilave edin ve tabii ele yapışmayan
çok yumuşak olmayacak şekilde bir hamur elde edin.
Hamur 10 dakika dinlendirin zeytinyağı ve sıvı yağ güzelce
humar la kendini bir gelsin.
Ardından şekil verin arzu ettiğiniz gibi ama bu tarif en çok bu şekil yakışıyor denedim. Önce ayırdığımız
yumurta beyazlarına ardından susamlara batırın 175% fırında üzerileri renk alana
kadar pişirin.
Soğuyunca cam kavanozlar da 3 aya kadar tüketebilirsiniz
tazeliğini koruyor sıfır kapak kullanmak şartı ile o aşamaları
fotoğraflamayı unutmuşum.
2 litrelik kavanozlarda yerleştirdim ben bittikçe yenisini açıyorum. İsraf olmuyor dökülmüyor yumuşamıyor böylelikle.
Bayramı bayram gibi yaşamak nasip olsun hepinize.
Yorumlar
Yorum Gönder