Üzüm Hoşafı - Ramazanın Unutulan Lezzeti


Ramazan ayı tüm güzelliği ile devam ediyor havalar malum soğuk gidiyor biraz biraz, daha ısınmaya başladı sahur ve iftarda birden bire şekerinizi yükseltmeyecek geleneksel içeceklerimiz-den olan tarihi 1888 dayanan hoşaf  sindirimi kolaylaştıran mideyi rahatlatan üzüm hoşafı saray mutfağında çok büyük bir yeri vardı.


Bil hassa ramazanda çok büyük önem verilen hoşaf gümüz de pek de tüketilmiyor onun yerine şeker oranı çok yüksek tatlılar ramazanda yerini alıyor bu durumda evdeki şeflere iş düşüyor en son ramazanda çocukluğumda tükettiğim hoşafı 2 yıldır bende sahur ve iftar için yapıyorum.

Hoşaf daha az şekerle yapmak ta mümkün bunun için tarçın şart karanfil ile farklı bir aroma katılıyor.
Hoşaf ne zaman tüketilmeli sorusuna gelince: farklı meyvelerden hazırlanan hoşaf mevsim meyveleri ve kuru meyvelerden yapılabilir, yemek sonrası ve kahve öncesi tüketilmesi öneriliyor tercih sizin ama ramazanda ben pilav yanına inanılmaz çok yakıştırıyorum.


Kuru üzüm hoşafı için gerekli malzemeler:
1 kase kuru üzüm
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
3 çorba kaşığı şeker
4 su bardağı kaynar su
1 su bardağı sıcak su  üzümleri  bekletmek yıkamak için

Üzüm hoşafı hazırlanışı:

Üzümleri sıcak suda 7 dakika bekletin ve suyunu süzün.

Tencereye üzümleri alın üstüne kaynar suyu ilave edin.

Ardından tarçın ve karanfil ve şekeri ilave edin.

Üzümler iyice şişene kadar kısık ateşte pişirin.

Soğuyan şerbetin içinden karanfilleri ve tarçını çıkartın servise hazır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar