Üzüm Hoşafı - Ramazanın Unutulan Lezzeti
Ramazan ayı tüm güzelliği ile devam ediyor havalar malum
soğuk gidiyor biraz biraz, daha ısınmaya başladı sahur ve iftarda birden bire
şekerinizi yükseltmeyecek geleneksel içeceklerimiz-den olan tarihi 1888 dayanan
hoşaf sindirimi kolaylaştıran mideyi
rahatlatan üzüm hoşafı saray mutfağında çok büyük bir yeri vardı.
Bil hassa ramazanda çok büyük önem verilen hoşaf gümüz de pek
de tüketilmiyor onun yerine şeker oranı çok yüksek tatlılar ramazanda yerini
alıyor bu durumda evdeki şeflere iş düşüyor en son ramazanda çocukluğumda
tükettiğim hoşafı 2 yıldır bende sahur ve iftar için yapıyorum.
Hoşaf daha az şekerle yapmak ta mümkün bunun için tarçın
şart karanfil ile farklı bir aroma katılıyor.
Hoşaf ne zaman tüketilmeli sorusuna gelince: farklı meyvelerden
hazırlanan hoşaf mevsim meyveleri ve kuru meyvelerden yapılabilir, yemek sonrası
ve kahve öncesi tüketilmesi öneriliyor tercih sizin ama ramazanda ben pilav
yanına inanılmaz çok yakıştırıyorum.
Kuru üzüm hoşafı için gerekli malzemeler:
1 kase kuru üzüm
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
3 çorba kaşığı şeker
4 su bardağı kaynar su
1 su bardağı sıcak su üzümleri
bekletmek yıkamak için
Üzüm hoşafı hazırlanışı:
Üzümleri sıcak suda 7 dakika bekletin ve suyunu süzün.
Tencereye üzümleri alın üstüne kaynar suyu ilave edin.
Ardından tarçın ve karanfil ve şekeri ilave edin.
Üzümler iyice şişene kadar kısık ateşte pişirin.
Soğuyan şerbetin içinden karanfilleri ve tarçını çıkartın
servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder