Fırında taze patates tarifi – fırında bebe patates
Kabuklu patatesi ilk olarak İstanbul'da yemiştim çok ilginç
gelmişti kızartılmış ama kabuklu elma dilimi patates eee hiç durur muyum? bir kaç
deneme sonrasında şunu keşfettim fırında inanılmaz daha az yağlı ve lezzetli
oluyor .
Tam mevsimi olan harika bir lezzet arayanlar et yemekleri
yanına, ara sıcak, veya sadece benim gibi bol bol yapıp çocuklarla çay saati
yanına yapabilirsiniz ramazan ayındayız ama biz bunu 2 gün önce yapmıştım
çocuklar sahur içinde listeye ekletti bile işte pratik tarif.
Sayı size kalmış taze sarı patates ama bebe boy olanlardan.
Patatesler suya akşamdan konursa daha iyi oluyor olmazsa
sabah erkenden yıkayın koyun sonrasında 1 saat sonra iyice yıkayın yeniden
suyun içine koyun.
5 defa suyunu değiştirdim sonrasında pişireceğim vakite
kadar hiç sudan çıkarmadım.
Fırını 15 dakika öncesinden çalıştırın 175% derece
ayarlayın.
Fırında bebe patates için sos tarifine gelince.
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Sarımsak tozu
Kaya tuzu
Ardından Tüm sos malzemelerini bir kasede buluşturun
karıştırın.
Patatesleri son olarak iyice sudan geçirin toprak kalmamış
olduğunu göreceksiniz zaten.
İkiye bölün ve sosla buluşturun sonrası da yağlı kağıt
serili fırın kabına direk yerleştirin.
Isınmış fırında 25-30 dakika arası pişmiş oluyor fırın
pişirme süresine göre diyelim mevsimindeyken
tüketmek isteyenlere güzel bir
öneri olsun çocuklu annelere özellikle de.
Yorumlar
Yorum Gönder