2019 9. Gün ramazan menüsü - İftar menüsü


Ramazan davete gittiğimiz günler paylaşamıyorum bazende fırsat olmuyor ama kaldığımız yerden kendimizce ramazan menümüz hazır. İftar sofrası tamamen mevsim sebzeleri ve evde kalanları değerlendirerek hazırladım. Ramazan ayı israf ayı olmaktan çıkacağın günler de gelir umarım.

Ne yaparsak yapalım az bile yapsak mutlaka yemek artıyor o yüzden çok çeşitlilik ve aşırı abartılı iftar sofraları yerine az olsun, öz olsun mantığı olsa daha iyi olmaz mı?

Geriye kalan nimetleri değerlendirdik yanına duamızı, şükrümüzü bırakıyoruz daha ne olsun. 

Bayatlayan ekmekleri atmıyoruz bütün ise börek, çorba yanına kıtır ekmek, veya un haline getirerek farklı tariflerde kullanıyorum ramazan pidesinden ise  çok güzel ve sadece 5 dakika gibi kısa sürede lezzeti bol bir pastırmalı ramazan pidesi hazırlayabilirsiniz.

9. Gün ramazan menüsü.
Pastırmalı ramazan pidesi için gerekli malzemeler:
1 adet ramazan pidesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 adet çeri domates
2-3 dilim pastırma
Üzeri için susam

Pastırmalı pide hazırlanışı:

Ekmeğin içini bıçak yardımı ile oyun kenar kısımlarını da kalın bırakmayın.

Üzerine tere yağını eritmeden kenar kısımlarına sürün ve iç kısmına dağınık olarak küçük parçalar halinde yerleştirin.

Üzerine kaşarı, domatesleri ve pastırma ve susamı dağınık şekilde yerleştirin 170 derece fırında 10-15 dakikada servise hazır.

Geçen gün kabakların içini ayırmıştım şıhıl mahşi yaptığım gün mücveri kızartmak istemediğimden fırında muftin kalıplarında yaptım kağıt kek kalıpları kullandım sunumu daha renkli oluyor.

Normal hazırladığım mücveri sadece içine kaşar peynir ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek hazırladım hepsi bu.

Fırında taze patates şu aralar oldukça favori çocuklar için minik oluşu ve kızartmadan daha lezzetli oluşu onları mutlu ediyor bir anne daha ne isteyebilir ki? Çocukları sağlıklı beslenmede bilinçleniyor.

Fırında baharatlı bebe patates taze patates hazırlanışı:

Sarımsak, zeytinyağı, kaya tuzu, pul biber, kimyon kekik patatesleri suda yıkayın, 2 saat suda bekletin, yıkayın birkaç defa daha su berrak olana kadar patatesleri yıkayın.

Sonrasında sarımsakları ezin diğer tüm malzemelerle sos hazırlayın ve patatesleri iyice harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirin, 30 dakika da hazır.

Yanına tavşan kanı çayınızda varsa sofranızda iftar vaktine hazır arzu edenler bu tariflerin yanına çay yerine güzel bir cacık veya çorba yapılabilir.

Soframızda ister ot olsun ister et hiç mühim değil şükür içerisinde sevdiklerimizle olduktan sonra gerisi teferruattır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar