Ramazan Pidesi Tarifi - Ekşi Mayadan Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan pidesini ekşi maya ile benim gibi evde yapanlar veya mis gibi fırın önünde kuyruk beklemekte ayrı bir hazzı var ramazanda siz hangi siziniz?... Ben her ikisi de diyorum!Sonuç olarak güvendiğim fırınlar ve nefis ekmek üretenler var.

Evvela cümleten ramazanı şerifiniz hayrolsun, bereketli olsun kimin ne sıkıntısı varsa bu ay vesilesi ile çözüm bulsun. Ramazan menüsü hazırlayıp hazırlamamakta kararsızım o yüzden bugün çok emekli ve meşakkatli olan ramazan pidesini kendi yorumumla hazırladım ekşi maya ile görüntüsü daha da nefis oldu sanki iftar sofrasında bakacağız artık göz hakkınızı helal edin.İftar için sizlerde hazırlamak isterseniz buyurun tarife. Hazır maya ile de yapacağım takipte kalın tabii bu kadar zor değil hazır mayadan yapmak pratik tarifler arasında.

Ekşi maya ile ramazan pidesi hazırlanışı ve malzemeleri:

2 su bardağı un
1 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su
1 yemek kaşığı ekşi maya
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Siyah ve beyaz susam

Ekşi maya ramazan pidesi hazırlanışı:

Karıştırma kabına ekşi mayayı ilave edin ardından üstüne suyu ekleyin iyice çatalla karıştırın ekşi maya ile su iyice birbiri ile özleşsin.

Ardından üzerine unu ilave edin ve çatalla şöyle bir karıştırın sonrasında tuzu ilave edin.
2-3 dakika çatalla kıvam verin karıştırın.

Sonrasında streç film sararak sofra bezine örtün.

40 dakika bir üç defa olmak üzere hamuru alt üstü edin.

3 defa yaptıktan sonra 30 dakika daha bekletin.

Ardından ekmek tahtasına veya tezgahın üstüne un ilave edin ve hamuru uzatın ardından katlayın ve tekrar katlayarak yumak halini verin.

Yağlı kağıt üzerine evdeki kepek unundan gezdirin ve üzerine ramazan pidesini hamurundan yumak yaptığınız hamuru tam ortasına yerleştirin.

Ardından elinizle şöyle güzelce açın daire olarak.

Üzerine nemli bir bezle örtün ve 1,5 saat bekletin.

Elinizle pide şekli verin ardından yumurta sarısını sürün, susamları ilave edin.

20 dakika öncesinden ısınmış 190 % derece fırında pişirin.

Sıcak olarak servis yapın ramazan tüm bereketi sofranıza gönüllerinize ulaşması duası ile. Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar