2019 4.gün ramazan menüsü - iftar menüsü


Ramazan ayının bereketi öyle bir olay ki oğlum hiç yemediği yemek kokusuna mutfağa gelip anne sen ne yaptın mis gibi koku geliyor dedi. İşte tam ben bu noktada oğluma dedim ki, şu anda niyetli olmasan bu yemeğe belkide burun kıvırırdı. Hımmm evet kelimesi ile salona doğru yol aldı tabii. Şimdi aç olunca aklıma hemen açlıkla mücadele eden savaş altında olan Müslüman kardeşlerim geliyor ve dua kapısını çalıyorum hemen rabbim yar ve yardımcıları olsun diyorum.... 

Ramazan sevinci yaşayan yaşatan herkesten rabbim razı olsun iftar sofrasına okuyan kardeşlerimiz var ailelerden uzak olarak geçirenler var bir ay boyunca bazen sahurda bazen iftarda hiç olmaz ise arada sırada soframıza misafir edersek ne güzel olmaz mı?


2019 4. Gün ramazan menüsü:
Ekmekler ramazanda bir kısmı tüketiliyor bir kısmı ise ister istemez kalıyor öncelik ekmekleri değerlendirmek oluyor tabii.

Ekmekleri çorba yanına fırınlayınca tüketiliyor bizim evde malum ekmekleri çöp yanına bırakma gibi bir huyumuz olmadığından her zaman farklı olarak değerlendiriyorum.

Mercimek çorbası ile ramazan menüsünü hazırlamaya başladım tabii hal böyle olunca mercimek çorbası tarifi için TIKLAYIN:

Patates çok seviyoruz tüket iyoruzda toplum olarakta, fırınlamak ramazanda en doğru tarifler arasında olur sanırım.
Kremalı fırın patates için TIKLAYIN:

Mevsimin gözdesi olan bazılarımızın tüylerinden dolayı dokunamadığı ve tüketemediği bakla bahçeden toplanıp kavrulur.
Son olarak günün tatlısına.
Ramazanda ne hazmı kolaylaştıran midemize en faydalı ve ağırlık yapmayan tatlıları tercih edin bazen tatlı yerine meyve tüketmek gerek illaki tatlı olacak sa sütlü tatlılar ilk sıralamanızda olsun lütfen.

Mevsim meyvelerinden harika bir komposto hazırladım sizlerde tercih etmek isterseniz işte ramazan ayı boyunca yapılabilir bir tarif.

Taze meyve kompostosu tarifi için gerekli malzemeler:
1 kase çilek
1 adet büyük boy tatlı elma
2 adet büyük boy muz
1 su bardağı şeker
Yarım çubuk tarçın
4 adet karanfil
1 litre su
1 çorba kaşığı limon suyu
Taze meyve kompostosu hazırlanışı:

Tüm meyveleri yıkayın doğrayın.

Çilek ve elmaları tencere alın.

1 litre kaynar suyu üzerine boşaltın.

Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın.

Kısık ateşte kaynamakta olan kompostonun üstüne şekeri, muzu ve limon suyunu ilave edin.

5 dakika daha kaynatın altını kapatın. Kapattıktan sonra üzerine tarçın ve karanfili ilave edin karıştırın.

Taze meyve kompostosu 15 dakika hazır olan bir tarif . Soğuyunca servis edeceğiniz kup veya bardaklara ilave edin.

Servis yaparken tarçın ve karanfilleri içinden öncesinde çıkarmayı unutmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar