Tavuk Tandır Tarifi - Tencerede Tavuk Tandır Nasıl Yapılır?
Ramazan ayının son günlerine geliyoruz
artık malum bir çok kişi artık temizlik, alışveriş, ve tabii akşam ne yapsam
temaşasında.
Tavuk bagetler de bugün karnıyarık teflon
veya seramik tencerede çok pratik ve lezzetli bir tarif hazırlıyoruz sizlerde
hazırlamak isterseniz geç kalmayın bu tarifin 2 saat buzdolabında
beklemesi gerekiyor çünkü.
İftar için ve misafirler için ana yemek
olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif iftar için hazırladım malum ayrı bir
özeniyoruz ramazana ama asla ve asla abartmıyoruz çok üzülüyorum abartılı sofra
kuranlara sadelik her zaman bir adım öndedir nerede olursa olsun.
Tavuk tandır yapması hiç uğraştırmıyor
tavukların derileri ve sarı kısımlarını tavukçuda temizlettim malum onlarda o
ayırdıklarını köpek ve kedi sahiplerine ayırıyorlar eve getirip çöpe atmak
yerine orada hazırlatır sanız sokak hayvanlarına ve hayvan besleyenlere katkı
sağlamış olursunuz.
Tencerede Tavuk Tandır Tarifi:
Kişi sayısına göre tarif azaltılabilir
çoğaltılabilir.
10 adet baget tavuk derisi çıkarılmış ve bacak kısmındaki sarı kısım kesilmiş
Sosu için gerekli malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
3 adet iri büyük boy soğan:
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Sarımsağı ezelim, limon hariç tüm sos
malzemelerini bir kapta iyice çırpalım.
Sos üzerine bagetleri alalım, üzerine limonu sıkalım ve iyice karıştıralım.
Buzdolabında 2 saat bekletelim.
Tavuk tandırın son aşamasına gelince,
karnıyarık tencereye alt tarafına 3 adet büyük boy soğanı kalın ve daire şekilde
keselim yerleştirelim.
Üzerine tavukları yerleştirelim ve 1 çorba
kaşığı tereyağı ilave edelim tavukları alt tarafı kızarınca çevirelim
sonrasında iyice pişen tavuk tandır servise hazır yapması 10 dakika pişirmesi
30-40 dakika arası değişiyor teflon veya seramik karnı yarık tencerede veya kapaklı tavalarda pişirebilirsiniz deneyen ve yapanlara afiyet olsun.
Yanına da pilav klasik olarak hazırladım, parmak börek, ayran ve tabii
üzerine bu kez mevsimi olduğumuz mis gibi bir çilekli kurabiye hazırladık
oğlumla daha ne olsun günün iftar menüsü bunlardı her zaman diyorum soframızda
ne olduğu değil nasıl tük ettiğimizdir as olan şükür ve hamd ile sofranızdan
sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder