Tavuk Tandır Tarifi - Tencerede Tavuk Tandır Nasıl Yapılır?


Ramazan ayının son günlerine geliyoruz artık malum bir çok kişi artık temizlik, alışveriş, ve tabii akşam ne yapsam temaşasında. 

Tavuk bagetler de bugün karnıyarık teflon veya seramik tencerede çok pratik ve lezzetli bir tarif hazırlıyoruz sizlerde hazırlamak isterseniz geç kalmayın bu tarifin 2 saat buzdolabında

beklemesi gerekiyor çünkü. 


İftar için ve misafirler için ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif iftar için hazırladım malum ayrı bir özeniyoruz ramazana ama asla ve asla abartmıyoruz çok üzülüyorum abartılı sofra kuranlara sadelik her zaman bir adım öndedir nerede olursa olsun.


Tavuk tandır yapması hiç uğraştırmıyor tavukların derileri ve sarı kısımlarını tavukçuda temizlettim malum onlarda o ayırdıklarını köpek ve kedi sahiplerine ayırıyorlar eve getirip çöpe atmak yerine orada hazırlatır sanız sokak hayvanlarına ve hayvan besleyenlere katkı sağlamış olursunuz.

Tencerede Tavuk Tandır Tarifi:


Kişi sayısına göre tarif azaltılabilir çoğaltılabilir.

10 adet baget tavuk derisi çıkarılmış ve bacak kısmındaki sarı kısım kesilmiş

Sosu için gerekli malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

3 adet iri büyük boy soğan:

1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Sarımsağı ezelim, limon hariç tüm sos malzemelerini bir kapta iyice çırpalım.

Sos üzerine bagetleri alalım, üzerine limonu sıkalım ve iyice karıştıralım.

Buzdolabında 2 saat bekletelim.

Tavuk tandırın son aşamasına gelince, karnıyarık tencereye alt tarafına 3 adet büyük boy soğanı kalın ve daire şekilde keselim yerleştirelim.

Üzerine tavukları yerleştirelim ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edelim tavukları alt tarafı kızarınca çevirelim sonrasında iyice pişen tavuk tandır servise hazır yapması 10 dakika pişirmesi 30-40 dakika arası değişiyor teflon veya seramik karnı yarık tencerede veya kapaklı tavalarda pişirebilirsiniz deneyen ve yapanlara afiyet olsun.

Yanına da pilav klasik olarak hazırladım, parmak börek, ayran ve tabii üzerine bu kez mevsimi olduğumuz mis gibi bir çilekli kurabiye hazırladık oğlumla daha ne olsun günün iftar menüsü bunlardı her zaman diyorum soframızda ne olduğu değil nasıl tük ettiğimizdir as olan şükür ve hamd ile sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar