Taze Patates Tavası Tarifi - Bebe Patates Tavası
Taze patates tavası, bebe patates tavası, veya tavada patates ismi mühim değil bu lezzetin mutlaka deneyin!
Mevsimin en tazesi çıktı duyduk duymadık demeyin! Taze patates
çıktığında misket küçüklüğünde olan bile olur söküm zamanı gelince küçük küçük
bakılmaksızın artık vakit gelmiştir topraktan çıkmaya patatesler içinde. Patateslerin
en sevdiğim halleridir taze taze, kabukları yok denecek kadar ince toprak
kokusu üstünde taptaze mis gibi taze patates en çok haşlanmaya yakışır
çocukluğumuzda bize haşlarlar dı yememiz için minicik ellerimizle soyup tuza
banıp yerdik bize özel tariflerin olmadığı dönem çocuklarıyız biz.
Taze patates veya bebe patates olarak bilenen bu boy
patateslerle fırında, tavada veya haşlama tüm salata olarak tüketebilirsiniz, kahvaltı sofranız için yine pratik ve lezzetli bir tarifi paylaşıyorum
fırında denemelisiniz en kısa zamanda onu paylaşırım o ayrı bir nefis oluyor çünkü.
Hafta sonu için mevsiminde olan taptaze bir tarif bu.
Taze patates tavası için gerekli malzemeler:
Kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.
3 kişilik:
20 adet taze en küçük boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
Tuz
Pul biber
Taze kekik
Karabiber
Taze patates tavası hazırlanışı:
Patatesleri iyice yıkayın öncelikle sonrasında soyun en
zahmetli yeri burası.
Tekrar yıkayın pişireceğiniz tavaya alın.
Üzerine su, zeytinyağı ve tuzu ilave edin suyunu çekene
kadar orta hararetli ocakta pişirin.
Suyunu çeken bebe patatesler altını kısın her tarafları
kızarana kadar pişirin.
Pişen patatesler üstüne karabiber, pulbiber ve taze kekikle
servise hazır.
Oğlum için yaptım, karabiber kullanmadım arzuya göre
baharatlar katılabilir mutfakta şef sizsiniz sonuç olarak afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder