Çelikli Muhallebi Tarifi

Çilek kokusu sarsın mutfağımızı mis gibi. Tatlı, reçel, pasta, kek, ve bugünde muhallebili çilek ile devam ediyorum. Çilek tam mevsimi bol bol tüketin soslar, hazırlayarak tüm yıl elinizin altında olabilir hazır tüketmek sevmeyenler için bu notu düşelim.

Pratik olarak yapılan bu tarif bol bir tarif sunum yapacağınız kuplar büyük veya küçük olursa ölçü değişebilir ama 200 ml kuplarda 8 kişilik çıkıyor bunu belirteyim buyurun tarife.

Muhallebisi için
5 su bardağı süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 fincan un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Çilek sosu için:
2,5 su bardağı çilek püresi
1,5 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Çilekli Muhallebi Hazırlanışı:
Çilekleri robottan geçirince çilek sos hazır oluyor miktar çilek miktarı olarak veremiyorum çekilince ölçü bardak ile belli oluyor. 2 kase çilekten yeterli oldu.

Ön hazırlık olarak.
İkram edeceğiniz kapları hazırlayın, muhallebiyi pişireceğiniz tencereyi sudan geçirin dibinin tutmasını önlemiş olursunuz.

Tüm muhallebi malzemesini tencereye alın karıştırmayı bırakmadan göz göz, olana kadar pişirin.
İkram edeceğiniz kase olur bardak olur veya kup olur yerleştirin soğumaya bırakın.

Çilekleri robottan geçirin ölçü olarak 2,5 su bardağı çilek sosu sos tavasına alalım, üzerine şekeri, nişastayı ilave edilim karıştırarak göz göz, kaynayana kadar pişirelim ve soğumuş olan muhallebenin üstüne ilave edelim, oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat buzdolabında bekletelim ve servise hazır sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar