Kuru Üzümlü Sıkma Kurabiye Tarifi
Hızlı tariflerden birisi buna da tabi ben şekeri azaltım
üzümün verdiği lezzet ön plana çıksın diye üzerine sırf servis sunumu göstermek
için pudra şekeri ilave ettim şekeri azaltmaya başladıktan bir müddet
sonrasında zaten gıdalardaki az olan şekerin bile ne kadar tatlandırdığını fark
edeceksiniz.
Şekeri çok az kullandım ben kendi kurabiyelerin üzerine tarçın
eleyerek tükettim misafirlerime de öyle ikram ettim pudra şekeri sadece
görselde ki kurabiyelerin üstünde var onu açıklayım siz nasıl tüketmek
isterseniz artık..
Üzümlü sıkma kurabiye küçük oğlumla yaptım parmak kasları
gelişimi için hamurla oynaması benim de onunda çok hoşuna gidiyor.
Üzümlü sıkma kurabiye için gerekli malzemeler:
1,25 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker (arzu edenler biraz daha
ekleyebilirsiniz)
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı üzüm
Üzeri için: pudra şekeri, tarçın
Üzümlü sıkma kurabiye hazırlanışı:
10 dakika bile sürmeyen bu kurabiyeyi yoğurmaya başlamadan
önce fırını 170% açalım ısınmaya başlasın. Çayı da ocağa katın çocuklarla yapın
onlarla etkinliğiniz olabilir bu çok eğleniyorlar.
Tere yağını, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, ve şekeri karıştırma
kabına alın iyice tüm malzemeler birbirine karışsın homojen bir kıvam alana
kadar elinizle karıştırın.
Üzerine unu ölçülü olarak ekleyin öncelikle 2 su bardağı unu
eleyerek ekleyin üstüne kabartma tozu ve vanilya ilave edin karıştırın geriye
kalan unu azar azar ekleyin ele yapışmayan hamur elde ettiğinizde üzerine
üzümleri boşaltın ve iyice karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 170% derece
ısınmış olan fırında 15 dakika pişirin hoop benim gibi hemen balkona atın
soğusun ben oğluma teşekkür öpücüğü verdim bile böyle minik elleri ile kurabiye
yaptı diye. Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder