İç Baklalı Pilav Tarifi
Havaların soğuk olması nedeni ile havalar oldukça soğuk
gitmesi nedeni ile nisan ayında olması gereken bir çok sebze gecikmeli oldu bunlardan
biriside bakla annemin bahçesinde yeni yeni olan bakla bazıları yemelik bazı
türleri ise iç baklalık.
İç bakladan tabi en çok kavurma sonrasında yaptığımız tarif
pilav. İç baklalı bahar pilavı da denir ama daha çok iç bakla pilavı olarak
biliriz Hatay’da ayrı bir yeri olan bakladan tam mevsimi olan iç bakla tarifi.
4 kişilik:
İç baklalı pilav için gerekli malzemeler:
1 bardak baldo pirinç
1 kase ayıklanmış iç bakla
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
2,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Üzeri için: yarım demet dereotu
İç baklalı pilav hazırlanışı:
Pirinci sıcak suya yıkayıp 15 dakika bekletin.
Soğanları soyun yemeklik doğrayın sıvı yağ da rengi dönene
kadar pişirin.
Üzerine iç baklaları alın 5 dakika orta hararetli ateşte
kavurun.
Üzerine suyunu iyice süzdüğünüz pirinci ekleyin ve 3-5
dakika kavurun.
Üzerine pirinci ölçtüğünüz bardakla 2,5 su bardağı sıcak su
ilave edin, limon suyunu ilave edin tuz ayarını yapın ve iç baklalı pilav
kaynamaya başlayıncaya kadar orta hararetli ocakta ardından kısık ateşte
demlene demlene pişirin.
Suyunu çeken pilav 15 dakika dinlendirdikten sonra ince
kıyılmış dereotu ile ilave edin karıştırın servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder