2019 5. Gün ramazan menüsü - günün iftar sofrası

Ramazan sen ne güzelsin öyle, iftarın ayrı güzel, teravihin ayrı güzel, sahurun da ayrı bir bereket, sabahında ayrı bir rahmet, gününde ne büyük niymetler saklı her vaktin ayrı güzel, kıymet bilene kıymet bildirene hamd olsun.

Ramazan ilk 5 günü oldu bile ne çabuk geçiyor günler ve ne denli bereketli. İlk Cumasını karşıladık bile şükür ve dua ile.

Bugün ne yemek yapsam derdi yaşamayız biz aslında da sadece çocuklarımız eşimiz ve gelen misafirler için en iyisini yapma sunma derdimiz var bizim.

Ramazan menüsü için öyle et sofraları veya en zor yemekler yerine sevdikleriniz ve kendiniz için olabildiğince sade ve zahmetsiz olan tarifleri tercih edenler varsa buyurun.

Çorba yerine güzel bir kabak salatası hazırladım yoğurtlu yaz boyunca artık soframızda olacak kabak bizim memlekette yetişmesi ancak mayıs sonu oluyor ama daha sıcak yerlerde oldu artık kabaktan bol yoğurtlu bir salata yapmak isteyenler tarif için TIKLLAYIN:

Her gün soruyorum çocuklara her gün birisinin istediğini yapıyorum yanına da ona uygun yemekler hazırlıyorum bugün oruçlu olan küçük oğlum makarna dedi o zaman sevgimizi katarak hazırlarız bizde.

Kıymalı makarna tarifi için 

1 paket makarna
1 litre haşlamak için su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
250 gr dana kıyma
2 adet orta boy taze firik soğan
3 adet biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
500 gr domates konserve kullandım
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 tutam maydanoz
Hazırlanışı:
Makarnayı kaynar suya boşaltın kırmadan üzerine tuz, sıvı yağını ilave edin ve yumuşadıkça bastırın makarna kendiliğinden kırılmadan pişecektir. 15 dakika kaynamaya başladıktan sonra pişirin.

Sosu için kıymayı tavaya alın sıvı yağ ilave edin, kavrulan kıyma üstüne ince yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ilave edin rengi dönen soğanın üstüne domates ve biber salçasını ekleyin 1 dakika salçaların kokusu çıkana kadar karıştırın, domatesi ekleyin tuzu ilave edin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Sos pişerken makarnayı süzün soğuk sudan geçirin.

Sosu tencereye alın süzdüğünüz makarnanın suyunden 1 su bardağı kadar sosun üstüne boşaltın karıştırın.

Makarnayı ilave edin ve iyice karıştırın 5 dakika sosla pişirin kısık ateşte servise hazır.


Günün tatlı önerisi mevsimi olan çilekli muhallebi tarif için TIKLAYIN:

Yorumlar

Popüler Yayınlar