Kremalı Fırın Patates Tarifi - Sütlü Kremalı Fırın Patates Nasıl Yapılır?
Kremalı Fırın Patates Tarifi - Sütlü Kremalı Fırın Patates Nasıl Yapılır?
Çocuklar için anne baba olarak taviz veririz, öyle böyle
değildir üstelik bu tavizler, çocukların istediklerini alma konusunda ne kadar
maharetli olduklarını da hepimiz biliyoruz. Şimdi aslında ben yemek tarifini
anlatacağım ama kremalı patates tarifi ile çocukların ne alakası var diye
düşünenlere yanıtı hemen vereyim.
Çocuklarla patates kızartması konusunda ayda 2’ye düşürdük
bunun yanında onlara patates kızartmasına alternatif olarak yeni lezzetler denedik fırında
patates kızartması yaptım ehhh diyelim olsa da olur olmasa da olur yanıtı geldi. Söz
vermiş bulununca farklı tarif denemeye karar verdim çocuklara danış tarifin
içindeki lezzeti yorumlar derken bu akşam onlara sütlü kremalı patates yaptım
tam not alınan tarif çocuklar bir daha istedi bazı tarifleri ilk denememde
paylaşmam ama bu tarifi kesinlikle denemek isteyenler varsa hiç tereddüt
etmeden yapabilirler.
Patates kızartması yedirmek istemeyenlerin bu tarifi
kahvaltıda, ara sıcak olarak, akşam et ve tavuk yemekleri yanına yapabilirler.
Not: Patatesleri en az 15 – 20 dakika sosladıktan sonra
bekletmek gerektiğinden direk fırına kesinlikle sürmeyin.
Sütlü Kremalı Fırın Patates İçin Gerekli Malzemeler:
6 kişilik
4-5 adet orta boy patates
4 diş sarımsak
1 kase rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı süt
1 kutu krema
Göz kararı karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sütlü Kremalı Fırın Patates Hazırlanışı:
Patatesleri soyun yıkayın ve ince dilimlere ayırın daire
olarak dilimleyin.
Karıştırma kabına patatesleri alın üzerine, sütü,
karabiberi, kremayı, rendelenmiş kaşarın yarısını, tuzu, ve soyulup ince
doğranmış sarımsakları ilave edin iyice harmanlayın ve ağzı kapalı bir şekilde
15 dakika dinlendirin.
Ben bu arada fırını ısıttım 170 dereceye ayarladım.
Dinlenmiş olan kremalı patates dilimlerini 1 yemek kaşığı sıvı yağda borcamı kenar kısımları da dahil sürelim, en alta bir sıra
dizin üstüne daire şeklinde dizdim ben kare borcamda yapanlar uzun olarak da
dizebilirler.
Patatesler dizmesi bitince üzerine karıştırma kabındaki tüm
sosu gezdirin ve ısınmış olan fırına yerleştirelim.
30 dakika piştikten sonra üzerine geriye kalan kaşarı
gezdirelim tekrardan üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ilk sıcaklığı
çıktıktan sonra hemen servis yapalım. Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder