Unlu patates kızartması tarifi - Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
Unlu patates kızartması tarifi - Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
Patates kahvaltı sofraları ve et yemeklerinin yanında köfte
ve balık sofralarında tercih edilir. Aparetif olarak ara sıcak olarak ta yapılan
patates kızartmasını hangi çocuk hayır diyebilir ki?
Unlu patates kızartmasının ne farkı var hemen detayları
aktarıp tarife geçmek istiyorum.
Unlu patates kızartması normaline göre daha lezzetli ve
tabi ki çıtır çıtır fritöz kullanılarak yapılan ise ekstra çıtır olacaktır ben
kızartma tavasında yaptım ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz hemen servis edin.
Normalinden daha lezzetli olduğu için fazla yapmanızı
tavsiye ediyorum. Ben haftada bir veya 10 günde bir yapıyorum kızartma çocuklar
için ancak bu kadar erteleye biliyorum, fırında yapıyorum bu kadar lezzetli
olmuyor ama yinede iyi bir alternatif.
Unlu patates kızartması yapmak isteyenlere küçük bir
hatırlatma yağ tavada iyice ısındığı zaman patatesleri unla buluşturun. Patatesleri
iyice kuruduğundan emin olun. Tuz normalinden bir tık fazla atın.
Unlu patates kızartması için gerekli malzemeler:
5 adet orta boy patates
1 çay kaşığı kabartma toz
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (çıtırlıgın sırrı)
Tuz
İsteğe göre baharat
Kızartmak için: sıvı yağ
Unlu patates kızartması hazırlanışı:
Patatesler soyulur yıkanır, iyice kurulanır.
İstediğiniz şekilde doğrayın.
Havlu kağtın üstüne alın patatesleri.
Tavaya yağı alalım ve ısınmaya başlarken derin bir kap içine
unu, mısır nişastası, tuz ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Yağ ısındığı zaman patateslerle unu buluşturun ve kaşık
yardımsız attırarak unları patateslerle buluşturalım ve yağla buluşturalım.
Tavayı sallayarak patatesleri yağın her tarafın ulaşmasını
sağlayalım ve arada karıştırarak veya sallayarak her tarafları kızarınca havlu
kağıt üstüne alalım ve ilk sıcaklığı geçer geçmez servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder