Kereviz omleti tarşfi - Kerevizin yaprağından omlet tarifi
Kereviz omlet - Kerevizin yaprağından omlet tarifi
Atmayın değerlendirin! Omleti bilmeyen var mı? Yok mu? bunu bilmiyorum ama mutfakta yeni öğrendiğim her şeyi paylaşmayı, yeni deneyimleri, yeni tatları dener denemez paylaşmaya devam.
Kerevizi taze, taze aldığım için yeşil yapraklarını
çorba yerine sabah kahvaltısı için omlet olarak tercih edebilirsiniz sizde
benim gibi ana okuluna giden oğlum çok severek tüketti.
Çocuklar küçükken alışırsa büyüdüğünde çok ön yargısı
olmadan severek tüketebilir belki.
Kerevizin bir çok faydası var lezzeti ise tartışılmaz
ama kereviz tüketimi oldukça düşükmüş belki yeni tariflerle sofralarımızda daha
çok yer veririz işte kereviz yapraklarından omlet tarifi.
Haşlamada yapılabiliyor kereviz yapraklarını benim tercihim orta ocakta az kısık ateşte yavaş, yavaş pişirmek.
Kerevizin yaprağından omlet için gerekli malzemeler:
Doğranmış bir çorba kasesi taze kereviz yaprakları.
(çok ince doğrayın)
2 yemek kaşığı süt
2 adet yumurta
Tuz
Peynir ve pul biber tercih edilebilir.
Kerevizin yaprağından omlet hazırlanışı:
Yumurta, süt ve tuzu iyice çırpın üzerine kereviz
yapraklarını ilave edin.
Sıvı yağını tavaya alın ısınmış olan yağın üzerine omleti
boşaltın, kısık ocakta üstü ve altı kızarana kadar pişirin.
Kahvaltı sofranıza kış mevsimi boyunca umarım yer
verirsiniz sofranızın tadı tuzu eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder