Evde muhallebi nasıl yapılır? Tam kıvamında muhallebi tarifi
Evde muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi tarifi - evde muhallebi tarifi
Muhallebi çocukluğumuzda severek tükettiğim öyle her canımız
istediğinde tüketemediğimiz bir lezzetti buğday hasadının ardından yapardı babaannem
buğdayın öz suyunu çıkarır sonrasında büyük kazanda tüm mahalleye yetecek kadar
pişirirdi o lezzeti yakalamak mümkün değil ama bu tarifte her yaptığımda o
muhallebinin tadını anımsatıyor çocukluğumuzdan geriye kalan ufak defek
hatıralar.
Şeker miktarı biz aile olarak azaltık kendi sağlımız için en
doğru kararlardan birisi reçel ve bazı tariflerde mutlaka ölçüye uymam
gerekiyor ama tatlı ve keklerde yarısını veya bir bardak ilave ediyorum bu
tarifte 1,5 bardak şeker kullanılması gerek ama ben bunun yerine bir bardak tam
dolu kullandım hiç sıkıntı olmadı lezzeti gayet başarılı tercih size kalmış
tarife buyurun.
Evde muhallebi tarifi için gerekli malzemeler:
1 kg süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı tam dolmayacak şekilde un
1,5 su bardağı şeker (ben 1 bardak kullandım)
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin: Tarçın, badem, fıstık vs
Evde muhallebi hazırlanışı:
Sütü alalım üzerine
unu, nişastayı ve şekeri ekleyelim iyice karıştıralım ateşe alalım.
Başından hiç ayrılmadan karıştırmayı bırakmadan pişirmeye
başlayalım.
5 dakika sonra vanilyayı ilave edelim ve kaynamaya
başlayınca tereyağını ilave edelim.
Bir kaç dakika pişirelim ve servis yapacağımız kuplara, bardak
veya kaselere alalım üzerini tercih ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ama en
çok tarçın yakışıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder