Pratik gün yemekleri - Pratik gün menüsü tarifleri
Kış mevsimi ve bahar aylarında tercih edeceğiniz tam
mevsiminde sebzelerle güzel bir ikindi çayı veya gün menüsü olarak küçük
eklemelerle sizlere fikir olsun istedim.
Gün veya ikindi çayları ve akşam yemekleri dahil 3 – 4
çeşit aşmamak gerektiğini düşünüyorum yediklerimiz ne kadar çok karıştırırsak o
kadar zarar az yemeyi az konuşmayı öğrenmemiz gerek.
Hem mideye hem göze hitap eden tariflere ihtiyaç duyanlara hepsini sadece 1 saatte hazırladım kurabiyeler hariç havuçlu tarçınlı kek, dereotlu poğaça, pratik kısır pişirme süresini katmıyorum önce keki sürdüm fırına o arada poğaça hazırladım poğaçalar pişerken kısır çoktan hazır olmuştu tam vaktinde hepsi hazır oldu.
Tuzlu kurabiye ve kavanoz kurabiyesini 2 gün öncesinden yapmıştım uzayan
günler için öyleden sonra çaya gelecek dostlarım için hazırladım.
Kavanoz kurabiye tarifi için TIKLAYIN:
Tam mevsimi olan dereotlu poğaça mevsim boyunca tercih
edebilirsiniz.
Dereotlu peynirli poğaça tarifi için TIKLAYIN:
Yine mevsimi olan havuçlu tarçınlı kek servis bol
olduğu için tercih ettim pratik oluşunun yanında lezzeti nefis 30 servis çıktı
iki kere doldurdum kek fanusunu.
Havuçlu tarçınlı kek tarifi için TIKLAYIN:
Son olarak gün masalarında vazgeçilmezi en azından biz Hatay'lılar için geçerli olabilir ( geçen gün hastanede çiğ köfte yapan
teyzeleri hatırladım bulgursuz yapamayanlara) diyeyim kısır.
Kısıra bizim burada sarma içi de denir aslında! Hemen
tarifi paylaşayım gün masası için ve ikindi vakitlerinde asla ve asla yalnız
tüketilmeyen lezzetlerden olan kısır (sarma içi tarifi) tarifi.
Pratik kısır tarifi Pratik kısır için gerekli
malzemeler:
6 kişilik:
4 çay bardağı köftelik bulgur
4 su çay bardağı sıcak su ılıktan biraz sıcak
1,5 yemek kaşığı yerli domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bağ maydanoz
Yarım demet nane
4 dal yeşil soğan
Kuru reyhan tercihen
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Üzeri için marul ve domates.
Pratik kısır tarifi Pratik kısır hazırlanışı:
Bulguru yoğurma kabına alın ve üzerine sıcak suyu
ilave edin, biber ve domates salçalarını ekleyin üzerine çok az tuz ve reyhan
ekleyin 1 çay kaşığı yeterli oluyor demlenmeye bırakın.
Soğanı, maydanozu, naneyi, marul ve domatesi iyice
yıkayın.
Marul ve domates hariç tüm malzemeleri doğrayın ince
olursa daha iyi olur.
Hemen kısırı yoğurmaya başlayın salçaları iyice
harmanlayın ve 1 yemek kaşığı zeytin yağını bu aşamada ekleyin tekrar yoğurun
toplamda 5-7 dakika yoğurmanız yeterli oluyor bu pratik bir tarif hiç
yapmayanlar bile yapabilir bu tarif ile.
Yoğrulan kısıra kesinlikle su ilave etmeyin doğranmış
yeşillikleri, zeytin yağını ve nar ekşisini ilave edin iyice karıştırın servis
tabağına elinizle yerleştirin marul ve domateslerle süsledikten sonra servise
hazır.
Kısırı her zaman en son yapın gün masaları için taze
olarak tüketilmesi gereken bir tarif sofranızın tadı tuzu eksik olmasın afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder