Zeytinlağlı portakallı kereviz tarifi
Mevsiminde tüketmek gerek her bir gıdayı hep bu
düşüncedeyim. Bir kaç haftadır Pazar yapamamıştım. Köy pazarları bulanlar varsa benim gibi gitme fırsatı
buldukça her şey taze ve organik olarak bulabiliyorum, bu hafta benim favorim
pırasa ve kereviz oluyor taze, taze bulmuş iken yapmasam olmazdı.
Kereviz yapraklarını omlet olarak değerlendirdim mutfakta
hiç bir şeyi atmamaya ve ziyan etmeyen birisi olarak her zaman bir besin diğer
bir besini desteklediğini ve tamamladığını düşünenlerdenim.
Kerevizin kendine has kokusunu sevenler çoktur belkide benim
gibi 30 yaşından sonra tanışanlar olmuştur ve vazgeçemeyenler.
Kereviz 25-30 dakika arası servise hazır olan bir tarif kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika gibi kısa
bir zaman diliminde pişti soğuması için balkon ne güne duruyor dışarıda olduğum
için çok çabuk bir şekilde servis yapmam gerektiği için dışarıya bıraktım.
Kerevizi hazırlama süresi mi? Oda sadece 5-7 dakika sürdü çok
pratik bir tarif soğuk tüketildiği için misafiri olanlar sabah erken saatlerde
hazırlayabilirler.
Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi için gerekli malzemeler.
1 adet büyük boy kereviz
3 adet küçük boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 bardak portakal suyu (200 ml)
2 yemek kaşığı zeytinlağı
1 yemek kaşığı su
Tuz
Yarım limon suyu kerevizler kararması için ve bir litre su.
Zeytinyağlı portakallı kereviz hazırlanışı:
Kerevizi yıkayalım iyice soyalım ve ardından bir kez daha
yıkadıktan sonra dört parçaya bölüp doğrayalım, limonu sıktığımız 1 litre suya
bastıralım.
Patatesleri, havucu, soğanı soyup patatesleri elma dilimi,
havuçları patateslere yakın büyüklükte ve soğanı yemeklik küçük, küçük
doğrayalım.
Portakal suyunu en son sıkalım.
Kerevizleri tencerenin en alt kısmına yerleştirelim, patatesleri,
havucu, soğanı, portakal suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyelim tencerenin
kapatalım ve orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte hiç kapağını açmadan 15
dakika pişirelim.
Sonradan çatal ile kontrol edebilirsiniz.
Pişen zeytinlyağlı portakallı kerevizi soğumaya bırakalım soğuyan kerevizi
servis tabağına alalım soğuk olarak servis yapalım afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder