Soslu karnabahar kızartması tarifi
Soslu karnabahar kızartması - karnabaharı sosla yapmayı denemeden kış bitmesin!
Bu mevsimde en çok
tüketmeyi sevdiğim sebzelerin başında yer alan karnabahar fırında olsun haşlama
olsun, kızartma olsun severek ailecek tüketiyoruz ama sosla yaptığım bu
kızartmayı daha bir ayrı yeri var çok ama çok seviliyor.
Soslu karnabahar kızartması dışı çıtır, çıtır içi ise lokum
kıvamında ara sıcak olarak tercih edilebilecek tarif kısa sürede yemek yapmanız
gerektiği zamanlarınız oluyorsa bu tarife göz atmanız gerek ve listeye eklemeyi
unutmayın!
Soslu karnabahar kızartması yapmanın hiç bir zor yanı yok
yeni evliler ve hiç mutfağa girmemiş olanlar rahatlıkla yapabilirler pratik
tarifler arasında yerini alan tarife geçeyim.
6 kişilik:
Soslu karnabahar kızartması için gerekli malzemeler:
1,5 kg karnabahar
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı dolusu un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sade soda
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşağı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Kızartmak için: sıvı yağ
Haşlamak için su
Tuz
Soslu karnabahar kızartması hazırlanışı:
Karnabaharları ayıklayalım ve ciçeklere ayıralım çok küçük
olmamasına dikkat edin.
Yıkayıp tencereye alalım üzerine kaynamış olan suyu
boşaltalım ve içine bir tutam tuz ilave edelim orta hararetli olacakta
kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika haşlayalım ve hemen süzgeçten geçirelim
suları süzülürken sosuna geçelim.
Soslu karnabahar kızartması ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz
tüketilmesi gereken bir tarif olduğu için yaparken bunu unutmayın.
Yumurtaları kırın ve çırpın üzerine unu ve kabartma tozunu
ilave edin ardından iyice çırpın , kırmızı pul biberi, kuru naneyi, kimyonu, tuz
ilave edin karıştırın azar, azar sodayı boşaltın ve krep hamuru gibi akışkan
bir sos elde etmiş olmanız gerek.
Suyu iyice süzülmüş olan karnabaharları önce sosla
buluşturun ardından kızmış olan yağla buluşturun her tarafı iyice kızaran
karnabaharlar havlu kağıt serili geniş bir tabağa alalım.
Kızartma işlemi biten karnabaharların ilk sıcaklığı
çıktıktan sonra servis tabağına alalım kalabalık misafirleri olanlar tarifi
azaltabilirler veya çoğaltabilirler afiyet olsun sofranızdan sevdikleriniz eksik
olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder