Kızarmış patates salatası tarifi – Patates kızartmasını bide böyle deneyin!

Patates salatasının en lezzetlisi geliyor kızartma ve salata en pratik hali ile mevsimin en gözde salatası olacak bu salata.


Patates salataları o kadar çok çeşitli ki bir çok tarif olmasının yanında hepsi birbirinden farklı lezzetlere bürünüyor. Patatesin içine katılan baharatlar ve pişirme yöntemleri değişirken lezzeti de farklılaşan patates birde böyle deneyin.

Kızartmayı biraz hafifletmiş oluyorsunuz aslında bu tarifte içine katılan limon ve sumak ile birlikte ekşi ve patates nişastasının karışımı eşsiz bir lezzete bürünüyor denemek isteyenler işte tarif.

Kızarmış patates salatası için gerekli malzemeler:

4 adet orta boy patates

2 dal yeşil soğan

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı kuru nane

2 çay kaşığı sumak

2 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Çeyrek limon suyu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için sıvı yağ

Kızarmış patates salatası hazırlanışı:

Patatesleri ince olacak şekilde doğrayalım ama doğrama da öyle küp, küp, uzun ince dilimler olmasın ya yuvarlak ince dilimler veya yarım ay şeklinde doğramanızı tavsiye ederim bu tarif için bu doğrama şekli gerekli.

Patatesleri inceye yakın elma dilimi keselim kurulayalım tuz ilave edip kızartalım ve havlu kağıt serilmiş tabağa alalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonrasında karıştırma kabına boşaltın.

Soğan ve maydanozu iyice yıkayın ayıklayın ve ne kadar ince olursa o kadar iyi olur doğrayalım.
Karıştırma kabına ilave edelim.

Kırmızı pul biberi, kuru naneyi, sumağı, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip iyice harmanlayalım ve servis yapacağımız tabağa yerleştirelim çok pratik ve yemesi de keyif veren bir tarif.

Öğrenciler her gün dürüm yiyenler yumurta ve makarna yapmaktan sıkılanlar bu tarif sizin için deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar