Pastırmalı fırın makarna tarifi - Pastırmalı beşamel soslu makarna tarifi
Pastırmalı fırın makarna tarifi - Pastırmalı beşamel soslu makarna tarifi:
Makarna tarifleri arasında en lezzetli tarifleri
sıralamasında fesleyen sosundan sonra tercih ettiğim makarnalar sıralamasında
diyebilirim ama kış mevsimi boyunca yapıyorum nedeni sıcak tüketilmesi gereken
bir tarif içine kavurma ve pastırma ile ekstra lezzetli bir tarif oluyor.
Pastırmayı kış mevsimi boyunca tercih ediyorum, mevsim
boyunca o kadar güzel ve mevsimi olan sebzeler var ki sıra gelmiyor bir çok
tarife desem yeridir.
Hafta sonu olduğu için çocuklarla birlikte karar vererek
yapıyorum yemekleri veya her gün bir tanesinin isteği üzerine yapıyorum
böylelikle hayatımdaki insanları önemsemenin, onların mutlu olacağı sofralarda ağız tadı ile
şükür içerisinde kalkılıyor sofradan dua ile.
Pastırmalı beşamel soslu fırın makarna tarifi için gerekli
malzemeler:
1,5 paket spagetti makarna
Tuz
Haşlamak için su
Beşamal sosu için gerekli malzemeler:
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş 200 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
8 dilim pastırma
Pastırmalı beşamel soslu makarna hazırlanışı:
Pastırmaları doğrayın ve kaşar peyniri rendeleyin fırını
çalıştırın.
Makarnaları haşlamaya alalım tuz ilave edelim. Sadece 8
dakika haşlayın:
Beşamel sos için tere yağını ve unu tencere alın karıştırmayı
bırakmadan unun kokusu çıkana kadar karıştırın kokusu çıktığında un yeteri
kadar kavrulmuş demektir.
Üzerine sütü yavaş ilave edin ve bu sırada hızlı çırpın
kaynamaya başlayana kadar karıştırmayı ihmal etmeyin karabiberi ben bu aşamada
ilave ediyorum karabiberi.
Makarnalar kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika pişirin ve
süzün soğuk sudan geçirmeyin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağını ilave edin
kaşar peynirin ve pastırmanın yarısını ilave edin göz, göz kaynayan beşamel sosu
makarnanın üzerine boşaltın iyice harmanlayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla
yağladığınız borcama makarnayı boşaltın.
Kaşık yardımı ile düzeltin ve üzerine geriye kalan pastırma
ve kaşar peynirini serpiştirin 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
50 dakika gibi kısa bir zamanda 8 kişilik pastırmalı başemel soslu makarna
sofranızdan tadınız tuzunun eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder