Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi-Havuçlu Kek Tarifi
Issız adamla favori olan havuçlu tarçınlı kek tarifi ne
aranan tarif olmuştu o zaman aslında bir çok şey görecelik ile daha akılda
kalıcı olsa da keşke bir çok alanda da bu böyle olsa.
Çocuklar için tam bir eğlence oldu beraber yaptık telefondan
uzak tutmak için yeni taktik geliştirdim onlarla etkinlik olarak tatlılarda,
pratik tariflerde onlarla yapıyorum.
Ceviz, tarçın ve havucun uyumu bir harika tam kıvamında
eksiksiz bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz.
Bir kaç not düşmek istiyorum hemen.
Ben uzun zamandır tam buğday unu kullanıyorum değirmen unu
ve bu yüzden yemeklerim börek ve keklerim renkleri bir miktar daha koyu bu
tarifte de tam buğday unu kullandım eledim çok az kepeği çıktı normal un
kullanalar içinde sıkıntı yok ama benimki kadar koyu görünmeyebilir bunun
nedeni undan kaynaklanıyor.
Havuçlu tarçınlı kek yapmak için tam zamanı olan tarifler
listesine alın.
Havuçlu Tarçınlı Kek İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet büyük boy havuç
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın dolu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un (ben 1 yemek
kaşığı daha ilave ettim havuçların suyunu sıkmadığım için)
Tereyağı kek kalıbını yağlamak için
Havuçlu tarçınlı kek hazırlanışı:
Yumurtayı bir çimdik tuz ile çırpın
ardından şekeri ilave edin iyice beyaza dönmeye başlayana kadar çırpın.
Karıştırma kabının kenarından
yumurtayı söndürmeden sıvı yağını, sütü ilave edin ve tekrar çırpın,
Unu eleyerek ilave edin
karıştırmadan önce vanilya, kabartma tozu, ceviz,tarçın ilave edin iyice
hamojen bir kıvam alana kadar çırpın..
Havucu ilave edin ve spatula
yardımı ile tekrar iyice aşağıdan yukarıya doğru karıştırın ve una ihtiyaç
olduğunu düşünüyorsanız 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz havucun suyunu
sıkarsanız tam yeterli olacaktır.
180% derecelik önceden ısıtılmış
fırında 40-45 dakika gibi bir sürede hazır olacaktır.
İlk 25 dakika kesinlikle fırının
kapağını açmayın ben hiç açmadan pişirdim.
Pişen havuçlu tarçınlı keki fırından hemen
çıkarmayın kapağını açın ve 10 dakika bekletin sonrasında fırından alın. Sofranızın
tadı tuzu eksik olmasın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder