Efsane Limonlu Kek Tarifi - Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Limona  kek en eski kek tariflerimiz arasında yerini alıyor. Limonlu kek misafirler için, kendiniz için,  gün masaları ve 5 çayı tarifleri arasında korkmadan tercih edebilirsiniz tarife sadık kalırsanız hiç sıkıntısız enfes bir kek olacaktır.

Şekeri inkar eden bir kek tarifi buda benim için ekstra tercih sebebi oluyor şekeri çünkü neredeyse hayatımdan çıkarmak üzereyim çünkü.

Limonlu kek üzerine sadece görsel olsun diye kullandım ben pudra şekerini kendime alacağım dilimlerin üzerine eklemiyorum.

Yanına yaz aylarında taze ev yapımı limonata yapmak isteyenlere tarife buradan TIKLAYARAK ulaşabilirler:

 Sünger gibi tam kıvamında bir kek istiyorsanız tüm püf noktaları ile buyurun tarifine.

Limonlu kek için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 adet limon

Üzeri İçin: pudra şekeri

Limonlu kek için ön hazırlık:

Tüm malzemeler oda ısında olması kesinlikle önem gösterin.

Malzemeleri ölçülerini hazırlayın çırpma işlemi başladığında yumurta sönmeden keki çırpılması önemli.

limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu en son keki yapmaya başlamadan hemen önce hazırlayın limon uçucu olduğundan kokusu ve asit'i gitmesin.

Keki yapmaya başlamadan önce fırını 170% ısıtmaya başlayın ve kekiniz turbo fırın ayarında pişirin ki kapağı açma durumunu ortadan kaldırın.


Efsane lezzet limonlu kek hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice beyaz köpük olana kadar çırpalım.

Sıvı yağ, süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi eklenerek iyice çırpılır.

Un vanilya kabartma tozu eklenir ve iyice homejen bir kıvam alana kadar çırpılır ve yağlanmış fırın kabına alalım.

Isınmış olan fırına orta gözüne yerleştirelim ve 40 - 45 dakika pişirelim.

Pişen limonlu keki fırın kapağını açın 10 dakika bu şekilde bekletin ve sonrasında fırından çıkarın.

Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökelim ve dilimleyerek servis yapalım.

Yapanlara, deneyenlere. tarifi zaten ben yapıyorum diyenlere de afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar