Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi - Salataların vazgeçilmezi patates salatasını birde böyle deneyin!

Patates hangi yemeğe yakışmaz ki ama itiraf edelim gün masalarında en çok o yer alır. Gün yemekleri ve 5 çayı saatlerinde pratik oluşundan dolayı en çok tercih ettiğimiz patates salataları değilmidir.
Patatesi sürekli yeşilliklerle yapanlardansanız birde böyle deneyin tarifi.

 Hemen tart kalıbında patates salatası için öncelikle püf noktalarına şöyle bir göz atalım.

11-12 tane küçük boy haşlamalık patates 8 kişilik çıkıyor, tarif için özellikle sarı ve küçük haşlamalık patates tercih edin haşlanan kadar diğer malzemeler hazır olmuş oluyor zaman kaybı yok. 1 kilo patates yani küçük olunca sayı fazla oluşu sizi yanıltmasın.

Patatesler haşlanma esnasında diğer malzemeler hazır olursa 40 dakika gibi kısa zamanda tarifin büyük bölümü tamamdır.

Bekleme süresi olduğundan servis yapacağınız saati düşünerek hazırlamanız gerek.

Sakın ola bir gece önce falan hazırlamayın nedeni mi? Yeşil soğan bir gece kalırsa kokusunu siz düşünün tarif yapıldığı gün tüketilmeli buzdolabına 1- 2 saat arası kalması yeterli.

Tart kalıbınız yoksa benim gibi borcam da veya farklı sunumluklar da kullanabilirsiniz yeter ki serviste dilimlerken sıkıntı çıkarmasın.

Mayonezli sarımsaklı sosu yoğun sevenleriniz varsa önceden hazırlamanız sarımsağın aromasını yoğun olması için yeterli olacaktır. İpuçlarından sonra hadi bakalım tarife.

Tart kalıbında yoğurtlu patates salatası için gerekli malzemeler:

12 adet küçük boy sarı patates

3 adet büyük boy havuç

3 adet yeşil soğan

1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 çorba kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ (havucu sotelemek için)

Tuz

Kimyon

Üzeri için:

1 kase süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

4 diş sarımsak

Süslemek için:
Nane
Pulbiber
Havuç
Dereotu


Tart kalıbında yoğurtlu patates salatası hazırlanışı:
Patatesleri haşlamaya düdüklüde pişirdim kaynamaya başladıktan sonra 15 dakikada haşlandı ama süre değişiklik gösterebiliyor.

Patatesler haşlanırken diğer hazırlıklara geçelim.

Havuçları rendenin büyük yerinden rendeleyelim sıvı yağda az tuz ilave ederek soteleyelim.
Soğan, dereotu ve maydanozu ince doğrayalım.

Haşlanan patatesleri 5 dakika bekletelim hemen soyalım ve derin bir kaba alalım çatalla ezerken tereyağını ilave edelim ve tereyağı patates sıcaklığı ile erimesi gerekli olduğundan sıcaklığı kaybetmemeniz gerek.

Ezilmiş patatesin üzerine havuçları, doğranmış yeşillikleri tuzu, kimyonu ve zeytinyağını ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Sonrasında tart kalıbına ve borcama streç film serelim ve her yerine eşit şekilde düzeltelim ve kaşıkla iyice bastıralım.

Oda sıcaklığına gelen patates salatasını buzdolabına alalım ve 1 veya 2 saat dinlendirelim.

Dinlenmiş olan patates salatası servis tabağına ters çevirelim .

Bir  kasede yoğurt ezilmiş sarımsak çok az tuz ve mayonezi iyice karıştıralım ve patates salatasının üzerine yayalım.

Üzerini süslemek istediğiniz malzemeler olabilir ama ben mısır ve benzeri şeyler yerine daha uyumlu tatları seviyorum bu tarif için süslemek evdeki malzemeleriniz ile kendi dokunuşlarınızı yapabilirsiniz nasıl olsa kendi mutfağınızda şef sizsiniz.

Tart kalıbında yoğurtlu patates salatası servise hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar