Ankara tava tarifi – Ankara tava tavuklu şehriyeli tarifi

Ankara tava tarifi – Ankara tava tavuklu şehriyeli tarifi

Mevsim sebzeleri ve mevsim yemekleri her zaman önceliğim ama 10 gün ara ile tavuğu da yer  veriyorum (güvendiğim markalar ve köy tavuğu). Tavuğu fırında ve kızartma olarak çok severek tüketilse de pilava ayrı bir yakışıyor.

Ankara tava ise sarımsak ve domates tavuk üçlüsünün enfes bir birleşimi. Tavuklu pilavı çok sevenler bu tarifi de çok seviyorlardır kesinlikle. Ankara tava fırında da pişirebilirsiniz ama tencerede yapanlar için benim gibi tavukları kızarttıktan sonra pişirilirse fırınlanmış bir lezzet elde edecekleri için gerekte duymayabilirler işte tavuklu şehriyeli Ankara tava tarifi.

Kişi sayısına göre baget sayısını artırabilirsiniz. 10 dakika demlenmeden servis yapmayın.

Ankara tava tarifi  için gerekli malzemeler:

7 adet baget ( kişi sayısına göre tavuk baget artırılabilir)
3 su bardağı şehriye
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
6 adet çeri domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Tavukları haşlamak için 6 su bardağı su ve tuz
 Ankara tava tavuklu şehriyeli hazırlanışı:

Tavukları göz kararı tuz ve su ile 5 dakika orta hararetli ocakta haşlayın pişecek ama dağılmaması gerek buna dikkat edelim.

Haşlanmış olan tavukları süzgece alalım ve suyunun süzülmesi için kenarda bekletelim.
Sarımsakları soyalım ve incecik doğrayalım veya rendeden geçirin ikisi de olur.

Tavukların içinde su kalıyor süzülmüş olsalar bile havlu kağıt ile bu suyu alalım , tencereye tere yağını ve sıvı yağı alalım tavukları bu yağda kızartalım ve tabağa alalım.

3 su bardağı şehriyeyi bu yağda kavuralım iyice renk değiştirdikten sonra üzerine sarımsak ve domates salçasını ilave edelim ve karıştıralım üzerine tavukları dizelim.

Tavukları haşladığınız suyu 5 bardak su ilave edelim tuz ve karabiber atalım üzerine çeri domatesleri dağınık şekilde yerleştirelim kaynamaya başlayan Ankara tavayı kısık ateşe alalım suyunu çekene kadar pişirdikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım. 

Servise hazır güzel bir geleneksel yemek olmasının yanında ana yemek olarak tercin edilebilecek bir yemek afiyet olsun sofranızın tadı tuzu eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar