Ankara tava tarifi – Ankara tava tavuklu şehriyeli tarifi
Ankara tava tarifi – Ankara tava tavuklu şehriyeli tarifi
Mevsim sebzeleri ve mevsim yemekleri her zaman önceliğim ama
10 gün ara ile tavuğu da yer veriyorum
(güvendiğim markalar ve köy tavuğu). Tavuğu fırında ve kızartma olarak çok
severek tüketilse de pilava ayrı bir yakışıyor.
Ankara tava ise sarımsak ve domates tavuk üçlüsünün enfes
bir birleşimi. Tavuklu pilavı çok sevenler bu tarifi de çok seviyorlardır
kesinlikle. Ankara tava fırında da pişirebilirsiniz ama tencerede yapanlar için
benim gibi tavukları kızarttıktan sonra pişirilirse fırınlanmış bir lezzet
elde edecekleri için gerekte duymayabilirler işte tavuklu şehriyeli Ankara tava
tarifi.
Kişi sayısına göre baget sayısını artırabilirsiniz. 10 dakika
demlenmeden servis yapmayın.
Ankara tava tarifi için gerekli malzemeler:
7 adet baget ( kişi sayısına göre tavuk baget artırılabilir)
3 su bardağı şehriye
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
6 adet çeri domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Tavukları haşlamak için 6 su bardağı su ve tuz
Tavukları haşlamak için 6 su bardağı su ve tuz
Tavukları göz kararı tuz ve su ile 5 dakika orta hararetli
ocakta haşlayın pişecek ama dağılmaması gerek buna dikkat edelim.
Haşlanmış olan tavukları süzgece alalım ve suyunun süzülmesi
için kenarda bekletelim.
Sarımsakları soyalım ve incecik doğrayalım veya rendeden
geçirin ikisi de olur.
Tavukların içinde su kalıyor süzülmüş olsalar bile havlu
kağıt ile bu suyu alalım , tencereye tere yağını ve sıvı yağı alalım tavukları bu
yağda kızartalım ve tabağa alalım.
3 su bardağı şehriyeyi bu yağda kavuralım iyice renk
değiştirdikten sonra üzerine sarımsak ve domates salçasını ilave edelim ve
karıştıralım üzerine tavukları dizelim.
Tavukları haşladığınız suyu 5 bardak su ilave edelim tuz ve
karabiber atalım üzerine çeri domatesleri dağınık şekilde yerleştirelim
kaynamaya başlayan Ankara tavayı kısık ateşe alalım suyunu çekene kadar
pişirdikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım.
Servise hazır güzel bir geleneksel yemek olmasının yanında
ana yemek olarak tercin edilebilecek bir yemek afiyet olsun sofranızın tadı
tuzu eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder