Pastırmalı Pide Tarifi - Bayat Pideden Neler Yapılır?
Bayatlayan ekmekler hiç bir zaman
atmayanlar danım israf etmekten, har bulup harman savurmaktan, nimete kusur
bulmaktan, hep hicap duyarım, büyüklerimden böyle gördüm, yemeye bilirim, tadı
lezzeti bana uymaya bilir ama sofrada mutlaka yiyeceğim bir yemek veya besin
olduğu için hiç bir zaman sofradaki nimete kusur bulup burun kıvıranlar dan
olmadık biz nimetin ne emekle meydana geldiğini bilenlerdeniz.
Şimdi sıra bende bizde önceden çocuktuk, büyüdük şimdi biz bir nesil yetiştiriyoruz farkında olarak örf anaanelerimizi unutturmadan ve tabi ki güzel ülkemin her yöresinde o kadar lezzetli yemekler varken sofrada herkese göre bir yemek vardır yeter ki en doğru şekilde hazırlayalım, geriye kalan malzemeleri de değerlendirmeyi unutmayalım. Buyurun mutfakta en pratik tariflerden birisine daha.
Şimdi sıra bende bizde önceden çocuktuk, büyüdük şimdi biz bir nesil yetiştiriyoruz farkında olarak örf anaanelerimizi unutturmadan ve tabi ki güzel ülkemin her yöresinde o kadar lezzetli yemekler varken sofrada herkese göre bir yemek vardır yeter ki en doğru şekilde hazırlayalım, geriye kalan malzemeleri de değerlendirmeyi unutmayalım. Buyurun mutfakta en pratik tariflerden birisine daha.
Bayat pideden nefis pastırmalı pide için gerekli malzemeler:
1 adet pide bayat
4 dilim bayat ekmeklerini de
değerlendirdim
Pastırma
Kaşar
Çeri domates
Susam
1 yemek kaşığı tereyağı
Bayat pideden nefis pastırmalı pide hazırlanışı:
Fırını çalıştırın ısınsın.
Kahvaltı için hazırladım ben çay
demlene kadar hazır oldu.
Bayatlamış pidenin içini çıkarın ve
eritilmiş tere yağını fırça yardımı ile kenar kısımları dahil sürün.
Üzerine çeri domatesleri
yerleştirin ve pastırmaları küçük doğradım serviste yerken sıkıntı olmasın diye
küçük küçük doğradım tercihen bütün olarak eklenebilir.
Kaşarları üzerine gezdirin ve
ısınmış olan fırına üst tarafa yerleştirin.
Ben iyice pişirmeyi tercih ettim iki
çeşit kaşar kullandım eski ve taze kaşar taze kaşarı alta eski kaşarı üste
yerleştirdim üstü hafif pişmeye başlayınca alabilirsiniz fırından afiyet olsun
kahvaltıda akşam çok pratik şekilde yemek hazırlamanız gerektiğinde bayatlayan
ekmekleri bu şekilde değerlendirmeniz dileğiyle sofranızın tadı tuzu eksik
olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder