Tencere keki tarifi - Sütsüz tencere keki tarifi
Tencere tava keki sütsüz az malzemeli tarif arayanlara işte detayları ile tencere, tava keki tarifi.
Öyle anlar geliyor ki kendi adıma konuşayım az malzeme ile
daha az malzemeli tarifleri seviyorum.
Başım sıkıştığı zaman imdada yetişiyor. Biraz şehre uzak
yaşıyorum biraz az kalır sanırım. Sağlıklı ve doğal üretim olmayan malzemeyi almıyorum ve kullanmıyorum doğal
ve organik veya yerli ürünler her zaman önceliğim.
Bu durumda beni zaman, zaman biraz sıkıntı oluyor malzemeler
bitince almak için köy pazarını ve şehre inmem gerekiyor.
Öğüt olarak büyüklerimizin dediği gibi öğren bir gün lazım
olur benimde öğrendiğim ve tarif defterimde olan tariflerden birisi tencere
veya kapaklı tavalarda yapabileceğiniz
tencere keki sütsüz bir kek aynı zamanda malzeme az ama lezzetinde hiç bir eksiklik
yok işte tencerede sütsüz az malzemeli kek.
Bu keke ben başım sıkınca keki diyorum aslında:
( ben şekeri her zaman tam kullanmıyorum tariflerde 1
bardakta kullanabilirsiniz veya esmer şeker)
24 santimlik tencere veya kapaklı tavada tam ölçü.
Tencere keki için gerekli malzemeler:
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tencereyi yağlamak için:
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Susam
Tencere keki hazırlanışı:
Tencereyi öncelikle tere yağını erimesi ve rahat sürülmesi
için biraz ısıtın ama tere yağını içinde olmadan, tere yağını tencere veya tavaya
iyice sürün ve üzerine susamı serpiştirin dilerseniz ince dövülmüş ceviz,
fındık, fıstık gibi malzemelerde olur ben öyle yapıyorum.
Yumurta ve şekeri mikserde 5 dakika çırpın beyaza dönmeye
başlayınca bırakın.
Üzerine sıvı yağ ve
ılık suyu ilave edin yine 1 dakika çırpın.
Üzerine unu kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edin ve tüm
malzemeyi çırpın iyice karıştırdığımız kek hamurunu tencerenin orta kısmından
boşaltın ve tencereyi birkaç hamle ile vurdurun kek kabarcıkları ile boşluk
kalmasın.
Soba üstünde pişirdim ben. En
küçük ocakta kısık ateşte 30 dakika pişirin tencerenin üzerine su damlacıkları
oluşursa havlu kağıt koyabilirsiniz kısık ateşte piştiği için sorun olmuyor ama
yinede uyarayım istedim.
30 dakika sonra kürdanla kontrol edin ve pişen keki ilk
sıcaklığı geçtikten sonra servis tabağına ters çevirin.
Öyle tencere keki gibi süngerimsi olmuyor yanlış anlaşılmak
istemem tencere keki de lezzetli oluyor ama fırında pişen ve bu tarif gibi olmuyor hali
ile süngerimsi ve çiğsimsi oluyor bu tarifte ise fırında pişmiş gibi fırın
çalışmadığında içiniz rahat yapabilirsiniz ve fırını olmayan öğrenciler bu kek
tam sizlik malzeme az lezzeti nefis deneyenlere afiyet olsun. Sofranızdan tadınız
tuzunuz eksik olmasın.
Ben artik yemeklerde de pastalarda da az girdili tarifleri seviyorum.Pratik yonunun yani sira saglik ve iyi hazim icin de onemli.Beş benzemez bir araya geliyor sonra da "dayan mide dayan bagirsak".Blogunuzda guzel seyler var.
YanıtlaSil