Mısır unlu poğaça tarifi
Herkese sofranintuzu kanalından merhaba bugün başıma geleni
paylaşmak istiyorum zaman zaman, sıkıntıya girdiğim anlarda hemen pratik bir
fikir bulmak zorunda kaldığımız oluyor o zamanlardan birisini yaşadım bugün.
Oğlum okulda kahvaltı için sınıf olarak herkes bir çeşit
kahvaltılık üstlenmiş oğlum biberli ekmek söz vermiş buraya kadar sıkıntı yok.
Biberli ekmeği fırında yaptığım zaman ekmeklik hamurundan fırınlarda satılan
hamurlardan alıp yapıyorum malum evde yaptığım hamurları ben tam buğday unu
kullanıyorum ve kepekli ekmek gibi olduğu için küçük oğlumun sınıfında biraz
sıkıntı yaşadığım için dışarı yaparken hazır hamur tercih ediyorum eee hali ile
eşim geç gelince fırında biberli ekmek hayal oldu. Nedeni? Hamur almayı unutmuş
sabah 06.00 uyandık hamur yok!
Şimdi evdeki malzemelere baktım her malzemeden
biraz var ama tek başına tek çeşit olmayacak kollar sıvandı tarifler taratıldı
tarif defteri şöyle bir karıştırıldı sonunda peynirsiz mısır unlu poğaça en
ideali olarak karar verdik oğlumla eee yardım etmezse yetişmezdi kabartma tozlu
poğaçalar her zaman tarif defterinizde olsun başınız sıkışınca şip şak poğaça fırında.
Kısa sürede pişireceğiniz poğaçalardan birisi mısır unlu poğaça tarifi
detayları.
Bu tarifte de tam buğday unu kullandım tercih sizin
Mısır unlu poğaça için gerekli malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır unu
2,5 su bardağı tam buğday unu
Mısır unlu poğaça hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurtaların birisinin sarısını üzerine
sürmek için ayırın diğerini tam olarak kırın üzerine tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve tuz ekleyin ben derin
bir kasede mikserde 3 dakika çırptım düşük hızda.
Üzerine mısır unu, unu ve kabartma tozunu ilave edin
elinizle yoğurun un miktarı yeterli olmadıysa un ilave edebilirsiniz gerek
kalmadı benim ama bazen yumurtaların büyüklüğü ve yoğurtların sulu olması çok
az bir fark ortaya çıkarabiliyor.
Ele yapışmayan yumuşak poğaça hamurundan büyük veya küçük
parçalar alın yuvarlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerine
yumurta sarısı sürün ortasına bir çizik çekin ve susam serpin arzu ederseniz
180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin ilk sıcaklığı geçince
servise hazır.
Mısır unlu poğaçaları küçük kestim nedeni 30 kişilik bir
sınıf olduğu için yetmesi için.
Küçük kestiğim için yaklaşık 36-40 adet çıktı ama normalde
büyük kesin yaparken tam olarak 25 -27 adet falan oluyor normal de tam
hatırlamıyorum nimeti saymak gibi bir huyum olmaz ama tarif paylaşırken
eksiksiz olması çok itina gösteriyorum. 10 - 15 kişilik bir misafir için kişi
başı 2 adet servis edecek olsanız bile tarif yeterli olur aşağı yukarı
diyebilirim deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder