Kereviz yaprağı çorbası tarifi

Kereviz yapraklarını elbette atmıyoruz omlet yapıyorum bir çok zaman ama çorbasını da denemelisiniz. Kerevizin kendine has aroması ile akşam için besleyici ve hafif bir çorba tarifi.

Kereviz yapraklarından daha başka neler yapılır bilemiyorum ama bildiklerim ve yeni öğrendiklerimi sizlerle hemen paylaşmak istiyorum.

Kereviz yapraklarını omlet, köfte, ve mücver yapabilirsiniz. Kereviz yaprağından çorba yapmak isteyenler buyurun tarife.

Kereviz yaprağı çorbası için gerekli malzemeler:

2 adet kerevizin yaprakları taze olanlar.
1 adet küçük boy soğan
1 adet küçük biber
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 litre su
Limon
Tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kereviz yaprağı çorbası hazırlanışı:

Soğanları, biberi ve kereviz yapraklarını ayıklayın, yıkayın ve doğrayın.

Sıvı yağını tencere alın üzerine soğanı ve biberi eş zamanlı ilave edin orta ateşte 5 dakika soteleyin.

Üzerine kereviz yapraklarını alın 7 dakika orta ateşte iyice ağzı kapalı bir şekilde pişirin kendi suyunu bıraksın, kokusu tüm mutfağınızı saracaktır.

Üzerine 1 litre kaynar suyu ekleyin ve 10 dakika kaynasın ağzı kapalı bir şekilde tencere taşmasın ama çok kısık ateşte olmasın.

Yoğurt ve unu derin bir kapta iyice çırpın kereviz çorbasının suyundan biraz aktarın yoğurta kesilmesin.

Yoğurtu çorba suyu ile açtıktan sonra yavaş olarak dökün aynı zamanda çorbayı karıştırın yoğurt kesilmesin.

Kaynayana kadar karıştırın iyice kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin 5 dakika daha kaynatın çorba hazır.

Sofranızın tadı tuzu eksilmesin afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar