Yoğurtlu nohut salata tarifi


Nohutu yazın ilk elden üreticisinden almıştım köyde annesi babası olanlar iyi bilir tarım ile uğraşan memleketimin güzel insanları iyi ki varlar. Köydeki 80 yaş üstü insanların hala kendi çabaları ile yaşadıklarını gördükçe gıpta ediyorum doğrusu.
Doğal ve basit yaşamak lazım ne büyük hırsları var nede büyük kaygıları.

Nohutu haşlayıp bende elimin altında kalsın diyenlerdenim hiç olmadık anda lazım olanlar arasında kış boyunca sık tüketirim işte o tariflerden birisi.

Bu tarif için biber ve nohut hazırsa sadece 10 dakika hazır olacak bir salata ben nohutu ilk sıcaklığı geçer geçmez tüketilecek bir tarif o bakımdan ona göre biberi közleyin soyun nohutunuz da haşlanmış sa iş dönüşü yapılabilecek hızlı ve doyurucu tarifler listenize zaten eklersiniz nohut sevenlere işte  yoğurtlu nohut salata tarifi.

 Yoğurtlu nohut salata için gerekli malzemeler: 
3 su bardağı nohut
2 çorba kasesi yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 adet büyük kapya biber
2 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Yoğurtlu nohut salata hazırlanışı:

Yoğurt, mayonez ve rendelenmiş sarımsağı birazda tuz ekleyerek iyice çırpın.

Kapya biberleri közleyin ayıklayın suyunu havlu kağıt ile alın küçük olarak doğrayın ve hazırladığınız yoğurt sosla buluşturun sos hazır.

Tavaya sıvı yağını kimyon, tuz ve pul biberi ilave edin acı seviyorsanız kırmızı toz biber atın yağ ısınmaya başlayınca pul biber rengini bırakacaktır.

Üzerine nohutu ilave edin iyice kavurun nohut sulu olmaması lazım buna dikkat ederseniz iyi olur.

Kavrulan nohut nefis bir lezzet oluyor ardından ocağın altını kapatın ve servis edeceğiniz tabağa alt kısmına yoğurt sostan üzerine nohut ve üzerine kıyılmış maydanoz gezdirin, bu kadar servise hazır.

3 servis oldu benim bu yaptığım malzemelerle. 6 kişilik sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.



Yorumlar

Popüler Yayınlar