Sarımsaklı baget ekmek tarifi
İlkbaharın ilk kekikleri toplandı bahçenden öyle güzel bir
koku sarıyor ki toplarken ilkbaharın en çok sevdiğim kokuları arısında yerini
alıyor.
Doğal dağ kekiği olarak hep doktorlar söylerler ya ekolojik
sistemle bir çok dağda gerçekten kendi ekolojik sistemi ile yetişirler dağdaki
keçiler de yer koyunlarda, kuşlar ve diğer bir çok hayvanlarda nasiplerini alır
eğer gitmek nasip olursa dağlara çıkıp sizler için o anı paylaşmak isterim.
Sarımsaklı baget ekmeği siz nasıl tüketmek istiyorsanız öyle
kesin en öyle yaptım. Daha öncede belirttiğim gibi mutfakta şef sizsiniz.
Çocuklar için Cuma gününe özel menüler imiz var bizim, Cuma akşamları
yemeklerimiz çok özenli olması benim için çok önemli çünkü. Cumayı Cuma gibi
yaşayabilmeyi önemini ve bereketini yaşamamız her zaman dualarımda. Hadi sarımsaklı
baget ekmeklerine geçelim.
Sarımsaklı bagetleri akşam ara sıcak aparatif olarak, sabah
kahvaltılarda, köfte yanlarında değerlendirebileceğiniz 5 dakikalık pratik tarifler listenize ekleyebilirsiniz..
Sarımsaklı baget ekmek için gerekli malzemeler:
3 adet baget ekmek
1 kase rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam taze kekik
4 diş sarımsak
Pul biber
Kaya tuzu
Sarımsaklı baget ekmek hazırlanışı:
Sarımsaklı baget ekmekleri hazırlamadan önce fırını 180
dereceye getirdim öyle yapmaya başladım.
Fırını çalıştırdıktan sonra malzemeleri hazırlarken
tere yağını fırına yerleştirdim fırın ısınmaya başlayınca tere yağı da çözüldü
kendini bıraktı ve erimeye başlayınca aldım kasenin ısısıyla çözüldü.
Maydanoz ve kekikleri iyice olabildiğince incecik doğrayın.
Zeytinyağı, tereyağı doğranmış maydanoz ve kekikleri bir
kasede ezilmiş sarımsaklarla iyice sos haline getirin.
Ekmekleri arzu ettiğiniz hali ile dilimleyin ben öncelikle
dikey kestim sonra yatay dilimlere ayırdım arasına kaşar koymak istediğim için
böyle ayarlama yaptım.
Kaşarları üçe ayırdım ayırdığım parçaları üç ekmeğin içine
yerleştirdim.
Üzerine sosu göz ayarı 2 yemek kaşığı sosu içine dağıttım
üzerine kaya tuzu ve pul biber ilave ettim diğer iki ekmeğe de aynı işlemi
yaptım.
Geriye kalan sosu, fırın kağıdının üzerine yerleştirdiğim
sarımsaklı bagetleri üzerine fırça yadımı ile sürdüm ve tekrardan pul biber
serpiştirdim tüm ekmeklere aynı işlemi yaptım yağlı kağıtta sardım ve 15 dakika
fırında pişirdim sonrasında kağıtlardan çıkardım 5 dakika daha bıraktım.
Fırını kapattıktan sonra 5 dakika daha fırında bıraktım
kıtır kıtır, dışı yumuşacık içi ile tüketmek isteyenler benim gibi yapabilir
sonrası kesilip servise direk tabi yapanlara afiyet olsun. Sofranızdan sevdikleriniz
eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder