Bal kabaklı muhallebi tarifi - bal kabaklı nefis bir sütlü tatlı
Bal kabağı kış boyunca mutlaka ama mutlaka tüketilmesi
gereken sebzelerden birisi. Sütlü tatlılara ilginiz çoksa ve en pratik şekilde
tatlı yapmanız gerektiği zamanlar veya bir gün sonrasında gelecek olan
misafirlerinize çok kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bal kabaklı muhallebi
yapılabilir.
Kaynamaya başlayan muhallebi en son tere yağını ilave edelim iyice karıştıralım ocağın altını kapatalım, muhallebiden balkabağı püresinin üzerine dökelim sonrasında soğuması için bekleyelim.
Bal kabağı muhallebi tatlı tam tüketme mevsimi narlı,
portakallı, mandalina, havuç, kivi yeni yeni tezgahlarda kosusu olmasada
çilekleride görüyorum artık ama ben mevsimi olmayan sebze ve meyvelere biraz
karşıyım mutfağa mecbur kalmazssam almıyorum.
Bal kabaklı muhallebi borcam veya kesip ikram edebileceğiniz
bir tarif değil her zaman için kuplarda, bardakta, veya büyük boy çay
bardaklarında çok daha şık duruyor sunum olarak lezzeti zaten efsane.
Çocuklar çok sevmiyor olabilir ama onun içinde bu tarifte
olduğu gibi biraz tarifi değiştirdim böylelikle çocuklar içinde kabak olduğunu
çok anlamıyorlar buyurun tarife.
Bal kabaklı muhallebi için gerekli malzemeler:
Bal kabaklı muhallebi için gerekli malzemeler:
250 gr balkabağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 paket torku bisküvi
1 çay kaşığı silme tarçın
Muhallebisi için gerekli malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
2 çorba kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
Bal kabaklı muhallebi hazırlanışı:
Bal kabaklarını küp küp doğrayın iri olması gerek çok çabuk
piştiği için.
Suda yumuşayıncaya kadar haşlayın kaynamaya başladıktan
sonra 5 dakika gibi yeterli oluyor yinede kontrol edin.
Süzgeçten geçirin suyu hiç kalmasın, üzerine 3 yemek kaşığı şekeri ekleyin
ve çatalla ezin üzerine 1 paket bisküviyi ve tarçını ekleyin kabaklarla beraber
iyice bisküviler balkabağının sıcaklığıyla hemen ezilecektir, iyice harmanlanan
kabaklar yumuşacık bir kıvam aldıysa tamamdır.
Bal kabaklarını direk olarak servis yapacağınız kuplara alın dip kısımlarına balkabağı püresini yerleştirin.
Muhallebiye geçelim bu aşamada:
Tencereye 4 su bardağı sütü, nişaştayı, unu, vanilyayı
ekleyelim ve karıştırmayı bırakmadan orta hararetli ocakta pişirelim.
Kaynamaya başlayan muhallebi en son tere yağını ilave edelim iyice karıştıralım ocağın altını kapatalım, muhallebiden balkabağı püresinin üzerine dökelim sonrasında soğuması için bekleyelim.
Soğuyan muhallebinin üzerine geriye kalan bal kabaklarını yerleştirelim üzerlerini istediğiniz
malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra, 2 saat buzdolabında bekletelim yeriniz benim gibi soğuk ise
buzdolabına ihtiyaç duymazsınız bile.
Sevdikleriniz sofranızdan eksik olmasın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder