Bal kabaklı muhallebi tarifi - bal kabaklı nefis bir sütlü tatlı

Bal kabağı kış boyunca mutlaka ama mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden birisi. Sütlü tatlılara ilginiz çoksa ve en pratik şekilde tatlı yapmanız gerektiği zamanlar veya bir gün sonrasında gelecek olan misafirlerinize çok kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bal kabaklı muhallebi yapılabilir.
Bal kabağı muhallebi tatlı tam tüketme mevsimi narlı, portakallı, mandalina, havuç, kivi yeni yeni tezgahlarda kosusu olmasada çilekleride görüyorum artık ama ben mevsimi olmayan sebze ve meyvelere biraz karşıyım mutfağa mecbur kalmazssam almıyorum.

Bal kabaklı muhallebi borcam veya kesip ikram edebileceğiniz bir tarif değil her zaman için kuplarda, bardakta, veya büyük boy çay bardaklarında çok daha şık duruyor sunum olarak lezzeti zaten efsane.

Çocuklar çok sevmiyor olabilir ama onun içinde bu tarifte olduğu gibi biraz tarifi değiştirdim böylelikle çocuklar içinde kabak olduğunu çok anlamıyorlar buyurun tarife.

Bal kabaklı muhallebi için gerekli malzemeler:
250 gr balkabağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 paket torku bisküvi
1 çay kaşığı silme tarçın
Muhallebisi için gerekli malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
2 çorba kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Bal kabaklı muhallebi hazırlanışı:

Bal kabaklarını küp küp doğrayın iri olması gerek çok çabuk piştiği için.
Suda yumuşayıncaya kadar haşlayın kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika gibi yeterli oluyor yinede kontrol edin.

Süzgeçten geçirin suyu hiç kalmasın, üzerine 3 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve çatalla ezin üzerine 1 paket bisküviyi ve tarçını ekleyin kabaklarla beraber iyice bisküviler balkabağının sıcaklığıyla hemen ezilecektir, iyice harmanlanan kabaklar yumuşacık bir kıvam aldıysa tamamdır.

Bal kabaklarını direk olarak servis yapacağınız kuplara alın dip kısımlarına balkabağı püresini yerleştirin.

Muhallebiye geçelim bu aşamada:

Tencereye 4 su bardağı sütü, nişaştayı, unu, vanilyayı ekleyelim ve karıştırmayı bırakmadan orta hararetli ocakta pişirelim.

Kaynamaya başlayan muhallebi en son tere yağını ilave edelim iyice karıştıralım ocağın altını kapatalım, muhallebiden balkabağı püresinin üzerine dökelim sonrasında soğuması için bekleyelim.

Soğuyan muhallebinin üzerine  geriye kalan bal kabaklarını  yerleştirelim üzerlerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Oda sıcaklığına geldikten sonra, 2 saat buzdolabında bekletelim yeriniz benim gibi soğuk ise buzdolabına ihtiyaç duymazsınız bile.

Sevdikleriniz sofranızdan eksik olmasın afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar