Pastırmalı tava böreği - bayat ekmekleri bu tarifte değerlendirin
Tavada bayat ekmeklerden pratik börek yapmak benim
favorilerim arasında recep ayındayız malum zaman zaman, niyetleniyoruz
çocuklarla okullarında dersler yoğun olmadığında onlarda recep ayının
bereketinden nasiplerini alıyorlar. Recep
ayı boyunca tutulan oruçlarımızı rabbim eksikleri ile kabul etsin.
Sahur için kahvaltılıklar ilk tercihimizdir bulgur pilavından
sonra. Çocuklarla oruç tutacağımız için geriye kalan birkaç malzeme ile nefis
bir tava böreği hazırladım. Pastırmalı bayat ekmek pizzası tarifi paylaşmada
biraz geç kaldım malum yoğun günler birbirini kovalıyor işte sahura özel
pastırmalı tava böreği tarifi.
Pastırmalı tava böreği için gerekli malzemeler:
4-5 dilim pastırma
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 miktar kaşar peyniri
1 adet biber
4-5 adet çeri domates
6-7 adet siyah zeytin
Bayat ekmek ben tam buğday ekmeği tüketiyorum
Ve tavayı yağlamak için sıvı yağ veya tereyağı fark etmez
Pastırmalı tava böreği hazırlanışı:
Malzemeleri biraz göz kararı kullandım zaten ekmekleri içine
atınca tüm süt çekilsin sulu kalmasın yeterli.
Yumurta ve sütü derin bir kaseye karıştırın üstüne doğranmış
domates, biber, pastırma, kaşar, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ilave edin
iyice karıştırın en son ekmekleri ekleyin iyice karıştırın.
Yağlanmış tavaya boşaltın yerleştirin kaşık yardımı ile ve
ocağın altını öyle açın.
Spatula ile yapışmaması için tava ısındıkça kontrol edin
tavayı arada sallayın yapışmasın pişmeye başladıkça kendini toplayacaktır tava
böreği sonrasında iyice pişen böreği tabak yardımı ile ters yüz yapın.
Diğer tarafını da kısık ateşte pişirdikten sonra servis
tabağına alın sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder