Kek kalıbında ıspanaklı börek tarifi
Ispanaklı börek ıspanaklı börek, yufkalarla yapıyor olsak ta
şöyle tam buğday unundan ekşi mayalı hamurdan açılıp kuzine sobalarda pişen
ıspanaklı böreğin yerini tutar mı? Tutmaz! Kuzine sobada ıspanaklı börek yiyenler
iyi bilir yufka sadece onun kopyası olabilir derim.
Hatay’da yaşayanlar bilir dörtyol ve payas’ta “kömbe” adı
altında yapılıyor ıspanaklı börek eee tadı da gerçekten nefis oluyor bir gün o
tarifi de paylaşmak nasip olur umarım.
Yufka hayatımızı gerçekten kolaylaştıran hamura ve hamur
açmayı bilmeyenlere çok iyi bir alternatif.
Hazır yufkayla börek çeşitlerinde çığır açıldığını da
söyleyebiliriz aslında, hazır yufkacılar burada mı? Bende buradayım! O zaman kek
kalıbında nefis bir ıspanaklı börek tarifimiz gelsin.
Kek kalıbında ıspanaklı börek için gerekli malzemeler:
300 gr ıspanak
1 kase çökelek
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kek kalıbını yağlamak için tereyağı ve susam
Sosu için gerekli malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 adet yufka
Kek kalıbında ıspanaklı börek hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp doğrayın suyunu süzüldükten sonra
karıştırma kabına alın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çökeleği, biber
salçasını, tuz ilave edin ve iyice karıştırın.
Sos için yumurta, sıvı yağ, yoğurt, sütü, ve kabartma tozunu ilave
edin iyice çırpın.
Kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın ve üzerine susam
serpiştirin.
Yufkayı tam ortalı bir şekilde kek kalıbına yerleştirin orta
kısmını koparın ve en alta bir adet yufkayı elinizle koparak yerleştirin
üzerine bir miktar sos bir miktar ıspanaklı harç yerleştirin.
3 yufkayı da aynı şekilde elinizle koparın sos ilave edin ve
üzerine geriye kalan ıspanaklı iç harcı boşaltın.
Geriye kalan 4. Yufkayı elinizle koparın sostan yine dökün
ve yufkanın dışarı da kalan kısımlarını toplayın şekildeki gibi ve 30 dakika
dinlendirin buzdolabında.
30 dakika sonrasında böreği fırına orta kısmına yerleştirin
ve fırını 180% derecede altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Fırının kapağını açın 10 dakika öyle kalsın hemen kek
kalıbından çıkarın ben biraz geç kaldım.
Kek kalıbından çıkardıktan sonra ıspanaklı böreği 5 dakika bekleyin ve dilimleyip
servise hazır sofranızın tadı tuzu eksik olmasın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder