Kek kalıbında ıspanaklı börek tarifi

Ispanaklı börek ıspanaklı börek, yufkalarla yapıyor olsak ta şöyle tam buğday unundan ekşi mayalı hamurdan açılıp kuzine sobalarda pişen ıspanaklı böreğin yerini tutar mı? Tutmaz! Kuzine sobada ıspanaklı börek yiyenler iyi bilir yufka sadece onun kopyası olabilir derim.

Hatay’da yaşayanlar bilir dörtyol ve payas’ta “kömbe” adı altında yapılıyor ıspanaklı börek eee tadı da gerçekten nefis oluyor bir gün o tarifi de paylaşmak nasip olur umarım.

Yufka hayatımızı gerçekten kolaylaştıran hamura ve hamur açmayı bilmeyenlere çok iyi bir  alternatif.

Hazır yufkayla börek çeşitlerinde çığır açıldığını da söyleyebiliriz aslında, hazır yufkacılar burada mı? Bende buradayım! O zaman kek kalıbında nefis bir ıspanaklı börek tarifimiz gelsin.

Kek kalıbında ıspanaklı börek için gerekli malzemeler:
300 gr ıspanak
1 kase çökelek
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kek kalıbını yağlamak için tereyağı ve susam
Sosu için gerekli malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 adet yufka

Kek kalıbında ıspanaklı börek hazırlanışı:

Ispanakları yıkayıp doğrayın suyunu süzüldükten sonra karıştırma kabına alın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çökeleği, biber salçasını, tuz ilave edin ve iyice karıştırın.

Sos için yumurta, sıvı yağ, yoğurt, sütü, ve kabartma tozunu ilave edin iyice çırpın.
Kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın ve üzerine susam serpiştirin.

Yufkayı tam ortalı bir şekilde kek kalıbına yerleştirin orta kısmını koparın ve en alta bir adet yufkayı elinizle koparak yerleştirin üzerine bir miktar sos bir miktar ıspanaklı harç yerleştirin.

3 yufkayı da aynı şekilde elinizle koparın sos ilave edin ve üzerine geriye kalan ıspanaklı iç harcı boşaltın.
Geriye kalan 4. Yufkayı elinizle koparın sostan yine dökün ve yufkanın dışarı da kalan kısımlarını toplayın şekildeki gibi ve 30 dakika dinlendirin buzdolabında.

30 dakika sonrasında böreği fırına orta kısmına yerleştirin ve fırını 180% derecede altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Fırının kapağını açın 10 dakika öyle kalsın hemen kek kalıbından çıkarın ben biraz geç kaldım.

Kek kalıbından çıkardıktan sonra ıspanaklı böreği 5 dakika bekleyin ve dilimleyip servise hazır sofranızın tadı tuzu eksik olmasın afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar