Pırasalı Omlet Unlu Baharatlı Tarifi
Mevsim artık son günlerindeyiz ilkbahar günlerine sayılı
günler kaldı cemreler bir bir düşerken havalar soğuk gibi görünse de, Türkiye
genelinde bazı bölgeler sıcaklık yükselirken bazı bölgelere kar düşüyor.
Mevsim değişirken bazı lezzetlere de artık pazardan bir bir
eksilecek bunlardan olan pırasayı da sanırım artık bende almam. Mevsiminde tüketmenin
önemi çok büyük çünkü.
Pırasadan omlet yapmıştım daha önce tarifi de paylaştım ama
bugün baharatlı unlu bir tarif denedim farklı mı? çok değil! lezzetli mi? Evet! Yapılışında
değişiklik var.
Pırasalı omlet sevenler mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye
ederim hadi tarife sofranızın tadı tuzu eksik olmasın.
Pırasalı Omlet Unlu Baharatlı Tarifi
1 kase ince doğranmış pırasa
2 yumurta
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı dolusu un
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı silme karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı Omlet Unlu Baharatlı hazırlanışı:
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve üzerine pırasaları
ilave edin orta ateşte 5-7 dakika gibi kısa bir süre soteleyin.
Yumurtaları kaseye kırın üzerine karabiberi, pul biberi, tuzu
ve unu ekleyin iyice harmanlayın 1 yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz ben
tercih etmedim.
Üzerine sotelenen pırasaları alın ve iyice çırpın.
1 yemek kaşığı geriye kalan sıvı yağı tavaya alın ısınınca
üzerine pırasalı omleti boşaltın kaşıkla düzeltin, orta hararetli sonra düşük
hararetli ısıda iki tarafını da pişirin tavada birkaç dakika ilk sıcaklığı
geçtikten sonra servis tabağına alın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder