Pastırmalı yumurta tarifi
Etli kahvaltılar ilkbahar sonrasında artık yerini karpuz,
kavun, bahçe sebzelerine salatalık, domatese bırakacak. Mevsimlere göre de
besinlerin önemi büyük kahvaltı ve akşam yemeği dışında yemek pek nadir
tüketildiği için bizim evde kahvaltılıklar ve akşam yemekleri daha ağırlıklı
paylaşımlarım olduğunu fark etmişsinizdir.
Kısa sürede hazırlanıyor ama kısık ateşte pişirme önerisini
hatırlatalım sofranintuzu takipçilerine. Pastırmalı yumurta malzemesi sadece 5
malzemeden oluşuyor. Pastırma ve yumurta da her marka kullanmayın biraz
araştırırsanız temiz ve kaliteli besin değeri ile oynanmamış ürünlerin sayısı
her geçen gün çoğalıyor buda beni çok mutlu eden olaylardan birisi. Gıda terörlerine
karşı uyanık olalım.
Pastırmalı yumurta için gerekli malzemeler:
2 kişilik: pastırmalı yumurta.
3 dilim pastırma
2 yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Pastırmalı yumurta hazırlanışı:
Ben çanakta yaptım ekstra lezzetli oluyor toprak kapları
ayrıca tercih nedenim.
Tereyağı toprak sahanın ısınma süresi biraz zaman alıyor
sonrası en küçük göze alıyorum yeterli oluyor.
Isınan çanağa tereyağı ve doğranmış pastırmayı ekleyin 1
dakika soteleyin üzerine kaşarı ve hemen bekletmeden yumurtaları kırın beyazını
dağıtın sarılarını dağıtmadan tuzu ilave edin ağzını kapatın 5 dakika
sonrasında pastırmalı yumurta hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder