Pastırmalı yumurta tarifi


Etli kahvaltılar ilkbahar sonrasında artık yerini karpuz, kavun, bahçe sebzelerine salatalık, domatese bırakacak. Mevsimlere göre de besinlerin önemi büyük kahvaltı ve akşam yemeği dışında yemek pek nadir tüketildiği için bizim evde kahvaltılıklar ve akşam yemekleri daha ağırlıklı paylaşımlarım olduğunu fark etmişsinizdir.

Kısa sürede hazırlanıyor ama kısık ateşte pişirme önerisini hatırlatalım sofranintuzu takipçilerine. Pastırmalı yumurta malzemesi sadece 5 malzemeden oluşuyor. Pastırma ve yumurta da her marka kullanmayın biraz araştırırsanız temiz ve kaliteli besin değeri ile oynanmamış ürünlerin sayısı her geçen gün çoğalıyor buda beni çok mutlu eden olaylardan birisi. Gıda terörlerine karşı uyanık olalım.

Pastırmalı yumurta için gerekli malzemeler:

2 kişilik: pastırmalı yumurta.
3 dilim pastırma
2 yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Pastırmalı yumurta hazırlanışı:
Ben çanakta yaptım ekstra lezzetli oluyor toprak kapları ayrıca tercih nedenim.

Tereyağı toprak sahanın ısınma süresi biraz zaman alıyor sonrası en küçük göze alıyorum yeterli oluyor.

Isınan çanağa tereyağı ve doğranmış pastırmayı ekleyin 1 dakika soteleyin üzerine kaşarı ve hemen bekletmeden yumurtaları kırın beyazını dağıtın sarılarını dağıtmadan tuzu ilave edin ağzını kapatın 5 dakika sonrasında pastırmalı yumurta hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar