Lahana sarmasının en pratik tarifi
Annem köyden gönderdiği lahanaları bir kısmını salata
yapmıştım daha doğrusu sarılmayacak kısımlarını salatada değerlendirdim az
kalan malzemeler veya yapacağımız yemeğe uygun olan fazla gelen malzemeleri
başka bir tarifte değerlendiriyorum.
Köy lahanasından en pratik şekilde kasede lahana sarması
akımına bende kapıldım ama benim nedenim daha çok yaprakların tek tek sarılmaya
uygun olmasından kaynakladındığını söyleyebilirim çok büyük olmayışı sarmaların
daha küçük ve yemeye daha uygun oldu bildiğimiz sarma sadece 10 dakika 5 kişilik
sarma sarıyor tencerede pişirmeye bırakıyorsunuz.
Kasede lahana sarması tarifi:
Bildiğimiz klasik sarma içi hazırlayın iç malzemesi ister
kıymalı ister zeytinyağlı tercih sizin damak tadınıza kalmış.
Lahanaları yerli olduğu için bir tık daha fazla haşladım
pişme süresini de etkiliyor organik olunca.
Küçük bir kaseye lahanadan bir tane yaprak yerleştirdim bir
tatlı kaşığı dolusu iç koydum ve şekildeki gibi kapattıktan sonra tencere
yerleştirdim.
Tüm lahana yapraklarını bitirdikten üzerine bir tabak
yerleştirdim üzerine çıkmaya yakın su, tuz ve zeytinyağı ekledim 1 saat pişirdikten sonra
20 dakika dinlendirin servise hazır afiyet olsun.
Sarma yapmayı bilmeyen okul öğrencileri tavsiye ediyorum hiç
zorlanmadan yapabilirler maharet elde sarmak ama buda kolay ve zaman almayan
bir tarif. Sofranizintadıtuzu eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder