Kıymalı karnabahar tarifi
Karnabahar mevsimi devam ediyor ilkbahar ayına girsek de daha
tüketmeye vaktimiz var mevsiminde tüket sloganım-la tarifler paylaşmaya devam.
Çok zahmetsiz bir yemek iş dönüşü 40 dakikada yemek
hazırlamak isteyenler yanına bir bulgur pilavı tarhana çorbası, yanına
karnabahar yemeği ile hepsi 40 dakikada hazır olacak yemekler.
Zamanımız kısıtlı bir çoğumuzun o yüzden arada her mevsime
pratik ve sağlıklı yiyecekler ile soframızı kurabiliriz dışarıdan yemek yememeyi
kendimize alışkanlık edinmeniz dileği ile işte kıymalı karnabahar tarifi.
Kıymalı karnabahar için gerekli malzemeler:
200 gr tercin sizin dana veya kuzu et
1 kilo karnabahar
2 adet büyük havuç
2 adet patates orta boy
1 adet soğan
Biber ve domates salçası
Tuz
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı karnabahar hazırlanışı:
Ön hazırlık: karnabaharları yıkayın çiçeklere ayırın, soğanı
ince doğrayın, patates ve havucu soyup yıkayıp doğrayın.
Tencereye kıymayı ve sıvı yağını eş zamanlı tencere ilave
edin orta hararetli ocakta 5 dakika kavurun.
Üzerine soğanı ilave edin 2 dakika pişirin üzerine biber ve domates
salçası ekleyin karıştırın 1 dakika salçaların kendini bıraksın.
Patates havuç alta dizin üzerine karnabaharları tuzu ve suyu
ilave edin ağzını kapatın 5 dakika sonra iyice kıymalı karnabaharı karıştırın ve
ağzını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Tüm sebzeler piştiğinde yemek hazır afiyet olsun.
Sofranızdan tadınız tuzunuz eksik sevdikleriniz eksik
olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder