Kıymalı karnabahar tarifi

Karnabahar mevsimi devam ediyor ilkbahar ayına girsek de daha tüketmeye vaktimiz var mevsiminde tüket sloganım-la tarifler paylaşmaya devam.

Çok zahmetsiz bir yemek iş dönüşü 40 dakikada yemek hazırlamak isteyenler yanına bir bulgur pilavı tarhana çorbası, yanına karnabahar yemeği ile hepsi 40 dakikada hazır olacak yemekler.

Zamanımız kısıtlı bir çoğumuzun o yüzden arada her mevsime pratik ve sağlıklı yiyecekler ile soframızı kurabiliriz dışarıdan yemek yememeyi kendimize alışkanlık edinmeniz dileği ile işte kıymalı karnabahar tarifi.

Kıymalı karnabahar için gerekli malzemeler:
200 gr tercin sizin dana veya kuzu et
1 kilo karnabahar
2 adet büyük havuç
2 adet patates orta boy
1 adet soğan
Biber ve domates salçası
Tuz
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı karnabahar hazırlanışı:

Ön hazırlık: karnabaharları yıkayın çiçeklere ayırın, soğanı ince doğrayın, patates ve havucu soyup yıkayıp doğrayın.

Tencereye kıymayı ve sıvı yağını eş zamanlı tencere ilave edin orta hararetli ocakta 5 dakika kavurun.
Üzerine soğanı ilave edin 2 dakika pişirin üzerine biber ve domates salçası ekleyin karıştırın 1 dakika salçaların kendini bıraksın.

Patates havuç alta dizin üzerine karnabaharları tuzu ve suyu ilave edin ağzını kapatın 5 dakika sonra iyice kıymalı karnabaharı karıştırın ve ağzını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirin. 

Tüm sebzeler piştiğinde yemek hazır afiyet olsun.

Sofranızdan tadınız tuzunuz eksik sevdikleriniz eksik olmasın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar