Kavanoz kurabiyesi tarifi


Bu haftaya yoğun başlıyorum bu hafta 2 ayrı günde misafirim var "rabbim" yuvalarımızı misafirsiz gelensiz gidensiz bırakmasın. Misafir ağırlamayan evde hayı yoktur: Misafirlerim için bayatlamayan kurabiye yaptım bir gün öncesinden hazırlayıp cam kavonazlara yerleştirdim bile bu kurabiye hem bayatlamıyor bunun yanında tek hamurdan dış kısmına ne isterseniz onunla harmanlaya biliyorsunuz. 

Kavanoz kurabiye aynı zamanda tek lokmalık olması tek lokma olduğu servisi ve tüketmesi kolay sunumu da göze öylesine hitap ediyor ki sevdikleriniz için yapmanız dileğiyle tarif gelsin.

Kavanoz kurabiyesi için gerekli malzemeler:
150 gr tereyağı
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri için: tarçın ve pudra şekeri
Kavanoz kurabiyesi Hazırlanışı:

Karıştırma kabına tere yağını, sıvı yağı, yumurta beyazını, pudra şekerini, nişastayı, 1 su bardağı un, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin iyice karıştırın elinizle ben 7 dakika arası elimle iyice yoğurdum yoğurma makinesi varsa daha kolay olacaktır.

İyice karışmış tereyağı kendisi bırakmış olacaktır.

Üzerine unu 1 bardak 1 bardak ekleyin ve hamuru iyice yoğurun hamur hazır olduğunda ele yapışmak kendiliğinden olacaktır zaten ilk karıştırma esnasına dikkat edin yeterli.

Fırını bu arada çalıştırın 170 % dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın.

Küçük parçalar alın can eriği büyüklüğünde çok büyük olmayacak. Yağlanmış tepsiye dizin tüm hamuru yuvarladıktan sonra ısınmış fırına yerleştirin orta katı olsun.

15-20 dakika arası fırınlar pişirme süresi değişiyor çünkü.

Fırından çıkardığınız kavanoz kurabiyesi 5 dakika dinlendirin.

Bu arada siz 1 çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırın.

1 kaseye de 1 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edin.

Arzu ettiğiniz kadarını tarçınlı arzu ettiğiniz kadarını sade pudra şekerine batırın ve kavanoza yerleştirin servis yapmadan önce dilerseniz tabağa tarçın serpin üzerine kavanoz kurabiyelerini yerleştirin harika duruyor.

Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar