Tencerede balık buğulama nasıl yapılır? Çupira buğulama tarifi

Tencerede balık buğulama tarifi o kadar pratik bir tarif ki çalışan bay ve bayanların listesinde bulunması gereken bir tarif aynı zamanda hafif ve sağlıklı tarifler arasında tarif iki kişilik sebzeleri azaltılarak tek kişilik olarak ta yapılabilir veya artırabilir.

Balık buğulama yapacaklar hangi balık olmalı sorusuna gelince bir çok farklı balık ile buğulama yapabilirsiniz ama büyük balıklarda buğulama daha kolay yeniyor kılçıklar ağza gelmiyor o bakımdan balıkları büyük familyadan tercih edin derim. Levrek, çipura ve palamut çok önceliğiniz de olsun tavsiye ederim. Marketlerde satılan balıklardan denedim hiç lezzetini alamadım fileto olarak hazırlanmış balıklar bilemiyorum denemem tamamen çöpe atılmış bir para oldu.

Balıkları taze olarak balıkçılardan alıp tüketme taraftarıyım. Olta balıkçılık yapan yerler bulursanız hele hiç kaçırmayın. Balık buğulama tarifi ise 30 dakikada sofrada 10 dakika hazırlama süresi yani aşağı yukarı bir restorana gidip yemek siparişini bekleme aşamasında evde tencere yemeği tercih etmek isteyenler gözünde büyütmesin diye bunu da not düşeyim.

Tencerede balık buğulama için gerekli malzemeler:
1 adet çipura
2 adet domates
2 adet patates
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet limon
1 tutam maydanoz
1 kaç diş sarımsak ben taze yaprak sarımsak kullandım bahçeden
Tuz ve karabiber
1 çay bardağı su

Tencerede balık buğulama hazırlanışı:

Balığı güzelce yüzgeçlerini ayırın kafasını ayırın ve 2 parmak kalınlığında parçalara ayırın.

Domatesleri, biberleri, soğanı, patatesleri, maydanoz ve sarımsakları  yemeklik doğrayın.

Limonu ince dilimlere ayırın.

Teflon tencereye alt kısma domatesin yarısını gezdirin ve tere yağını dağınık şekilde yarısını parça parça koyun.

Balıkları yerleştirin, balıkların boşluklarına biber, patates, soğan, domatesin geriye kalanı, maydanozları sarımsağı ve limon dilimlerini yerleştirin, karabiber ve tuzu ilave edin gezdirerek suyu boşaltın orta hararetli ocağa yerleştirin kaynamaya başlayan balık buğulamayı altını kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen balıkları ilk sıcaklığı geçer geçmez servis yapın afiyet olsun sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Çipura kesinlikle ızgarada denemelisiniz işte ayrıntılı tarifi TIKLAYIN:

Yorumlar

Popüler Yayınlar