Izgarada Balıklı Salata
Bir kaç gündür blogu güncelleme fırsatım olmadı hadi bakalım
biraz daha farklı bir tarif ile geldim sizler ve kendi ailem için.
Artık yaşam süresi uzadı ve yeni yüzyılda daha da uzun
olacağı iddia ediliyor tüm araştırmalar bu yönde bununla ilgili olarak beslenme
alışkanlıklarımızı değiştirmemiz ve kısa sürede kendimiz ve hayatımızdaki
sevdiklerimiz için küçük ama lezzetli değişikliklere benim gibi açık olanlar
denemekten bir şey olmaz beğenmezseniz bir daha yapmazsınız olur biter. Harika bir
salata tarifi denedim yaparken aslında sebze, meyve ve balık üçlüsü ile oluşan
salata tadından biraz şüphe ettim ama yaptığımda doktorunda neden üstüne basa
basa bu tarifi evinizde yapın deneyin kendiniz ve sevdikleriniz için yapın tükettikten sonra daha iyi algıladım tarifi. Tarifi denedim bir gurme değilim
ama benim lezzet duraklarımdan oldu en az haftada bir mevsimi bitene kadar yapmayı düşünüyorum
çünkü bazı salatalara kullandığımız ürünlerin mevsimi geçince o ürünleri
tüketmeyi bırakmalıyız.
Izgara Balıklı Salata:
1 adet balık (levrek, çipura vs)
4 yaprak marul
Yarım demet roka
1 adet küçük kırmızı pancar
1 adet küçük boy portakal
1 adet limon
Çiğ badem 8-10 adet
1 yemek kaşığı keten tohumu
2 çorba kaşığı zeytin yağı
Izgara balıklı salata hazırlanışı:
Balığı döküm tavada ızgara tavada yağsız olarak pişirin
kendi yağını bırakacağı için hiç yağa gerek bile olmayacak merak etmeyin bu
aşamada tuz ilave ettim ben salataya tuz atmayacağımız için ok az atmanız
yeterli olacaktır.
Pancarı 15 dakika haşlayın kabuklarını soyun küp küp,
doğrayın.
Portakalı soyun onuda küp olarak doğrayın.
Marulu ve rokayı iyice yıkayın doğrayın ve hazırladığınız
tüm malzemeleri derin bir kaseye alın üzerine bademleri limon ve zeytin yağını
ilave edin iyice harmanlayın servis tabağına alın üzerine ızgara yaptığınız
balıkları ayıklayın keten tohumlarını ister dövülmüş ister tüm olarak gezdirin
ve servise hazır afiyet olsun.
20 dakika hazırlama süresi evde yemek yapmak zor oluyor
diyenlere bu tarif inanılmaz olarak kolay ve her gün bir öğün salata ile
geçirmek isteyenler varsa mayıs ayı başına kadar bu tarif tercih edilebilir
zaman zaman afiyet olsun sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder