Tahinli Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Uzun zamandır daha doğrusu 3 yıldan fazla oldu ondan
öncesinde az kullanan birisiydim margarin kullanmıyorum tereyağı ve sıvı yağ ile
pasta, börek, kurabiye, tatlı tariflerimde her zaman tarifleri biraz eski yaş
olarak benden çok büyük insanlardan bazen araştırarak bazen ise tesadüfen
buluyorum bu da hiç anlamadığım bir durum ama neyse.
60 yaşında bir teyzenin tarif defterini elime geçirdim artık
siz düşünün zeytinyağlı kurabiyeler mi? Dersiniz neyse onun tariflerinden
faydalandıkça not düşerim tamamen doğal
malzemelerle yaptığım harika bir tarif oldu renginin böyle olmasını durumu
tabii ki değirmen unu olmasından kaynaklanıyor bunu hatırlatayım hadeee tarife.
Tarife not düşmem gerekiyor çok çabuk dağılan bir kurabiye
tarifi yumuşak o yüzden soğumadan tepsiden almayın un ayarını iyi yapın katı
bir hamur yaparsanız daha tepsiden almadan dağılır lezzeti, hızlı ve
zahmetsiz bir lezzet. Tahinli kurabiye arayanlar sevenlere gelsin.
Tahinli Hindistan Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Arzuya göre incecik dövülmüş ceviz veya fındık
Tahinli Hindistan Cevizli Kurabiye Hazırlanışı;
Karıştırma kabına sıvı yağı, tahin, pudra şekeri ve hindistan cevizini alın iyice karıştırın.
Üzerine 1 bardak unla beraber kabartma tozunu ilave edin,
sonrasında unu azar azar, ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar
un ekleyin iyice yoğurun ardından n direk yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
dizin.
Isıtılmış 175% fırında 15 dakike pişirin soğumadan tepsiden almayın dağılma olacaktır.
Kaşıkla şekil verdim birazını da yuvarladım oğlum öyle
istediği için. Dondurma kaşığı olanlar daha kolay şekil vereceklerdir veya
istediğiniz şekilde olabilir sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder