Çupra Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Çipura Tarifi
Balık olarak en çok tükettiğim balık sanırım çipura (çupra)
mangalda, tavada, ızgara da ve tabii fırın da lezzet olarak çok fark ediyor mu
derseniz lezzet algılayışınız ve açlığınıza göre balığın lezzeti değişir tüm
yiyeceklerin de öyle. Balık sofrasını haftanın iki öğünü tüketmek isteyenlere
salata ve tencere sonrasında bu tarifte fırında en kolayından ve tabii.
Akşam yemekleri için düşünenler ve misafirlere balık sofrası
kurmak istiyorum diyenlere bizim ki sadece bir öneri kendi dokunuşlarınız la
elinizin lezzetinin bulaştığı sofraları hazırlamak size kalmış işte fırında
çipura tarifi.
6 kişilik:
Fırında Çipura tarifi için gerekli malzemeler:
Fırında Çipura tarifi için gerekli malzemeler:
6 adet çipura
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Fırında Çipura hazırlanışı:
Fırını 200 % açın ısınmaya başlasın.
Soğanı kalın olarak dilimleyin ve kenarda bırakın, balıkları yıkayın ve suları süzülmesi için süzgeç altına havlu kağıt yerleştirin ve suları süzülsün.
Soğanı kalın olarak dilimleyin ve kenarda bırakın, balıkları yıkayın ve suları süzülmesi için süzgeç altına havlu kağıt yerleştirin ve suları süzülsün.
Derin bir kaba diğer tüm malzeme ile güzel bir sos hazırlayın.
Sosa önce soğan halkalarını batırın ve kenara alın.
Balıkları tek tek sosa batırın ve fırın kabına yerleştirin.
Balıkların üstüne soğanları yerleştirin ve geriye kalan sosu gezdirin ısıtılmış fırında
sürün 35 -45 dakika arasında pişecektir sıcak olarak servis yapın tüm balık
sevenlere afiyet olsun. Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder