Çupra Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Çipura Tarifi

Balık olarak en çok tükettiğim balık sanırım çipura (çupra) mangalda, tavada, ızgara da ve tabii fırın da lezzet olarak çok fark ediyor mu derseniz lezzet algılayışınız ve açlığınıza göre balığın lezzeti değişir tüm yiyeceklerin de öyle. Balık sofrasını haftanın iki öğünü tüketmek isteyenlere salata ve tencere sonrasında bu tarifte fırında en kolayından ve tabii. 

Akşam yemekleri için düşünenler ve misafirlere balık sofrası kurmak istiyorum diyenlere bizim ki sadece bir öneri kendi dokunuşlarınız la elinizin lezzetinin bulaştığı sofraları hazırlamak size kalmış işte fırında çipura tarifi.

6 kişilik:
Fırında Çipura tarifi için gerekli malzemeler:
6 adet çipura
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz

Fırında Çipura hazırlanışı:

Fırını 200 % açın ısınmaya başlasın.

Soğanı kalın olarak dilimleyin ve kenarda bırakın, balıkları yıkayın ve suları süzülmesi için süzgeç altına havlu kağıt yerleştirin ve suları süzülsün.

Derin bir kaba diğer tüm malzeme ile güzel bir sos hazırlayın.

Sosa önce soğan halkalarını batırın ve kenara alın.

Balıkları tek tek sosa batırın ve  fırın kabına yerleştirin.

Balıkların üstüne soğanları yerleştirin ve geriye kalan sosu gezdirin ısıtılmış fırında sürün 35 -45 dakika arasında pişecektir sıcak olarak servis yapın tüm balık sevenlere afiyet olsun. Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar