Pazılı Tava Böreği Tarifi

Pazı'lardan sarma yaptık, omlet yaptık, yoğurtladık mevsim boyunca tükettik bugün de kahvaltı sofrası için tavada mısır unlu mis gibi bir pazılı tava böreği yaptım Karadeniz bölgesine ait bu tarif biz Akdeniz bölgesinde olunca yapılmaz mı ? yapılır tabii! Pazı ile yapılan farklı ve pratik tarif arayanlar varsa buyursun o zaman. Bu yıl bitmiş olabilir ama seneye yaparsanız olmaz ise.

Pazılı Tava Böreği İçin Gerekli Malzemeler:

1 demet yaprak kısımları sadece kullanılacak pazı (ben bahçeden topladım iyi bir kase olması da yeterli)
3 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pul biber
Tuz
Tavayı yağlamak için sıvı yağ

Pazılı Tava Böreği Hazırlanışı:
Pazıları yıkayın sap kısımlarını ayıklanıp ince olarak doğranır.
Soğan ve maydanoz incecik doğranır.

Su, sıvı yağ, yumurta büyük bir karıştırma kabına kırılır iyice çırpılır üzerine un, mısır unu, tuz ve pul biber ilave edilir iyice çırpılır.

Hazırlanan sosa pazılar, soğan ve maydanoz ilave edilir harmanlanır iyice ısınmış ve yağlanmış olan tavaya yavaşça boşaltılır ve kaşık yardımı ile düzeltilir ilk 5 dakika orta ateşte sorasında kısık ateşte altı iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Tabakla ters yüz yapılır ters yüz yaparken sıvı yağ ilave etmeyi unutmayın tavaya yine kısık ateşte pişirilir.

Pişen pazılı tava böreği ilk sıcaklığı geçer geçmez servise hazır sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar