Pazılı Tava Böreği Tarifi
Pazı'lardan sarma yaptık, omlet yaptık, yoğurtladık mevsim
boyunca tükettik bugün de kahvaltı sofrası için tavada mısır unlu mis gibi bir
pazılı tava böreği yaptım Karadeniz bölgesine ait bu tarif biz Akdeniz bölgesinde
olunca yapılmaz mı ? yapılır tabii! Pazı ile yapılan farklı ve pratik tarif
arayanlar varsa buyursun o zaman. Bu yıl bitmiş olabilir ama seneye yaparsanız olmaz ise.
Pazılı Tava Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
1 demet yaprak kısımları sadece kullanılacak pazı (ben
bahçeden topladım iyi bir kase olması da yeterli)
3 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pul biber
Tuz
Tavayı yağlamak için sıvı yağ
Pazılı Tava Böreği Hazırlanışı:
Pazıları yıkayın sap kısımlarını ayıklanıp ince olarak
doğranır.
Soğan ve maydanoz incecik doğranır.
Su, sıvı yağ, yumurta büyük bir karıştırma kabına kırılır
iyice çırpılır üzerine un, mısır unu, tuz ve pul biber ilave edilir iyice
çırpılır.
Hazırlanan sosa pazılar, soğan ve maydanoz ilave edilir
harmanlanır iyice ısınmış ve yağlanmış olan tavaya yavaşça boşaltılır ve kaşık
yardımı ile düzeltilir ilk 5 dakika orta ateşte sorasında kısık ateşte altı
iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Tabakla ters yüz yapılır ters yüz yaparken sıvı yağ ilave
etmeyi unutmayın tavaya yine kısık ateşte pişirilir.
Pişen pazılı tava böreği ilk sıcaklığı geçer geçmez servise
hazır sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder